Légiósok

Gyurcsó Ádám gólpasszt adott – VIDEÓ

Légiós-körkép: Lang Ádám most is végigjátszotta a Dijon bajnokiját.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Lang Ádám ezúttal is végig a pályán volt a Dijon FCO színeiben, mely 3-0-ra verte a Rennes-t a francia élvonal hetedik fordulójában.

A német másodosztályú bajnokság hetedik fordulójában a Heidenheim otthonába látogatott a Kaiserslautern, amelynek a kezdőcsapatában helyet kapott Stieber Zoltán is. A magyar középpályás egészen a 82. percig volt a pályán, ám nem jött le boldogan a gyepről. A vendégek már a második percben hátrányba kerültek, kilencven perc után pedig 3-0 állt az eredményjelzőn.

A hét közben gólt szerző Adorján Krisztián a 80. percig volt a pályán a Novara színeiben az olasz másodosztály hatodik fordulójában. Csapata a sérült Tamás Krisztiánt nélkülöző Spezia otthonában kapott ki 1-0-ra. Az olasz harmadosztály B-csoportjának hatodik fordulójában a Forgács Dáviddal felálló Ancona 1-0-ra verte odahaza a Modenát. A magyar védő végig a pályán volt, míg a vendégeknél Bajner Bálint a 79. percben állt be csereként.

Gyurcsó Ádám már a kezdő sípszótól riogathatta a vendégek védőit a Pogon Szczeczin-Leczna lengyel bajnoki összecsapáson, amely 1-1-es döntetlennel ért véget. A magyar szélső oroszlánrészt vállalt a hazai gólban, hiszen ő készítette elő a találatot.

Gyurcsó gólpassza

Dárdai Pál csapata, a Hertha egyetlen percre volt az újabb győzelemtől, de végül 3-3-at játszott a Huszti Szabolccsal felálló Frankfurt vendégeként. Kleinheisler László kezdőként egy félidőt kapott az Augsburgban vereséget szenvedő Darmstadt színeiben.

Szántó Tamás végig a pályán volt a St.Pölten elleni bajnokin az osztrák élvonal kilencedik fordulójában. A Rapid Wien 1-1-et játszott idegenben.

A dunaszerdahelyi DAC 3-0-ra nyert a Tatran Presov vendégeként a szlovák élvonal tizedik fordulójában. A vendég együttesben Vida Kristopher a 84. percben kapott lehetőséget.

Köteles László védte a Waasland-Beveren kapuját a belga bajnokság nyolcadik fordulójában a Lokeren elleni találkozón. A meccs 1-1 lett – a magyar kapus eszén csak egy büntetővel tudott túljárni az ellenfél.

Futács Márkó ismét gólt szerzett a kiütéses sikerrel menetelő horvát Hajduk Split színeiben.

Kilencgólos összecsapáson maradt alul Németh Krisztián csapata, a katari al-Garafa. Az együttes odahaza kapott ki a Lehvijától 5-4-re – Németh végig a pályán volt.

Olvasói sztorik