Légiósok

Hátrányból is felállt, de végül nem nyert a Hertha

Huszti szöglete után még a Frankfurt vezetett, majd a Dárdai-csapat vette vissza az előnyt, ami nem tartott ki a végéig.

A német Bundesliga ötödik fordulójában a Huszti Szabolccsal felálló Eintracht Frankfurt vendége volt a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. A két együttes három-három győzelemmel és egy-egy vereséggel állt az első négy bajnokiját követően.

Jobban kezdett a Hertha, a 19. percben egy büntetőből szerezte meg a vezetést Ibisevic révén. Egészen a játékrész hajrájáig úgy tűnt, berlini előnnyel mennek szünetre a felek, de a frankfurtiak tettek róla, hogy ne így legyen: előbb Fabian egyenlített a 39. percben, majd Huszti szögletét követően Meier lőtte a hálóba a vezetést jelentő gólt a 45. minutumban.

A második félidőből 13 perc telt el, amikor Ibisevic ismét betalált, kiegyenlítve ezzel az állást. Hét perccel később pedig már a vezető gólt készítette elő a bosnyák játékos – az előző gólnál gólpasszt jegyző Esswein találatával ismét a Herthánál volt az előny (2-3).

Az egygólos fórt végül nem tudta megőrizni a Dárdai-csapat: a Husztit a 70 percben lecserélő Frankfurt a 92. percben Hector révén egyenlített és mentett pontot.

Kleinheisler László is kezdő volt az SV Darmstadt 98 csapatában, mely egy teljes félidőt emberhátrányban játszva 1-0-ra kapott ki az Augsburg vendégeként. A magyar középpályást a szünetben cserélték le.

Bundesliga, 5. forduló

FC Augsburg – SV Darmstadt 98 1-0 (0-0)

Eintracht Frankfurt – Hertha BSC 3-3 (2-1)

Hamburger SV – Bayern München 0-1 (0-0)

FSV Mainz – Bayer Leverkusen 2-3 (2-1)

Borussia Mönchengladbach – FC Ingolstadt 2-0 (1-0)

Werder Bremen – VfL Wolfsburg 2-1 (0-0)

vasárnap játsszák:

1899 Hoffenheim – FC Schalke 04 15.30

1. FC Köln – RB Leipzig 17.30

pénteken játszották:

Borussia Dortmund – SC Freiburg 3-1 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik