Légiósok

Dzsudzsáknak most 68 perc jutott

Légióskörkép: Megyerinek nincs szerencséje, megint az utolsó pillanatban kapott gólt, ami most két pontba került a Fürth-nek.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságában szereplő al-Wahda a második fordulóban az al-Dzsazira ellen játszott rangadót odahaza. A találkozón Dzsudzsák Balázs kezdőként lépett pályára a hazaiaknál. A 38. percben a vezetést is megszerezték a vendéglátók, de a második félidő hajrájában válaszolni tudott a Dzsazira, így 1-1-gyel zárult a mérkőzés. A magyar válogatott csapatkapitánya a második bajnokin sem kapott egy óránál sokkal több időt a bizonyításra: a 68. percben cserélte le edzője – az egyenlítő gól négy perccel később esett.

Megyeri Balázsnak nincs szerencséje: a legutóbbi fordulóhoz hasonlóan ezúttal is a 93. percig őrizte hibátlanul a Greuther Fürth kapuját, azonban az utolsó pillanatban az ellenfél ismét túljárt a védelem és a magyar kapus eszén. Ellentétben a legutóbbi bajnokival, ez most pontokba is került: a Fürth 1-1-re végzett a Sandhausen ellen a német másodosztály hetedik fordulójában.

Egy 83. percben szerzett góllal 1-0-ra nyert a Le Havre az Auxerre ellen a francia másodosztály kilencedik fordulójában. Az együttes magyarja, Bese Barnabás végig a pályán volt a vendégeknél – hétmeccses nyeretlen szériát szakítottak meg.

Állta a sarat a Guzmics Richárddal felálló Wisla Kraków-védelem a Legia Warszawa ellen, melynek színeiben Nikolics Nemanja rohamozta a kaput a lengyel élvonal tizedik fordulójában. A mérkőzés 0-0-lal zárult: a hazaiaknál Guzmics végig a pályán volt, míg Nikolicsot a 82. percben cserélte le a vendégek edzője. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a Wisla még egy büntetőt is kihagyott a 83. percben.

Bogdán Ádám is egy gólt kapott a Wigan kapujában, ez azonban vereséget jelentett csapatának az angol másodosztály kilencedik fordulójában. Az együttes a Preston North End vendégeként maradt alul 1-0-ra a magyar kapussal a soraiban.

Olvasói sztorik