Légiósok

Légióskörkép: Futács duplázott a Hajdukban, Stieber gólpasszt adott

Nagy Ádámmal a soraiban nyert a Bologna, Gulácsiék egy pontot szereztek a BL-ellenféllel szemben.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Koman Vladimir csapata, az Adanaspor szerda délelőtt 11 órakor játszott idegenben a 24 Erzincaspor ellen a Török Kupában. A harmadosztályú ellenfél ellen óriási meglepetésre 3-2-re alulmaradt az Adanasport, a magyar játékos kezdőként lépett pályára.

Futács Márkó is a kezdőcsapatban kapott helyett a Horvát Kupában, ahol a Hajduk Split a Jalzabethez látogatott. A vendégek simán lehozták a meccset, a félidőben már 2-0-ra vezettek, végül 6-0-ra győztek. A magyar támadó csapata negyedik és hatodik gólját szerezte.

Stieber Zoltánnal a soraiban kezdte meg a mérkőzést a Kaiserslautern hazai pályán a Dynamo Dresden ellen. A Lautern 3-0-ra behúzta a meccset, Stieber a második gólt készítette elő, majd a 73. percben lecserélte edzője.

Az Osztrák Kupa 2. fordulójában volt jelenése szerda este a Rapid Wiennek, a Szántó Tamással felálló bécsiek végeredményben egygólos győzelmet arattak az SV Leobendorf (negyedosztály) vendégeként. A győztes találatot Schosswendter jegyezte az 51. percben. Honfitársunkat a 88. percben cserélte le mestere, Szántóék készülhetnek a következő körre.

Nagy Ádám ismét kezdő volt a Bolognában, a hazai győzelem pedig ezúttal sem maradt el, most a Sampdoria volt a szenvedő fél. A magyar középpályás 79 percet töltött a pályán, helyét ekkor Pulgar vette át, a hármas sípszó után 2-0-ás végeredményt könyvelhettek el a csapatok.

Balogh Nobertet és Sallai Rolandot sem nevezte a kezdők közé a Palermo vezetőedzője. Utóbbi be sem állt egy percre sem, előbbi pedig a 84. minutumban lépett pályára. A szicíliaiak a hajrában megszerezték a három pontot Nestorovski góljával.

A német Bundesligában a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC 3-0-ra kikapott a Bayern München vendégeként, míg az RB Leipzig Gulácsi Péterrel a kapuban játszott 1-1-es döntetlent a BL-résztvevő Mönchengladbach ellen. Részletekért klikk ide.

A legjobb 16 közé jutott be a Waasland-Beveren Köteles Lászlóval a kapuban a Belga Kupában. A magyar hálóőr végig a pályán volt, gólt nem kapott, csapata pedig 2-0-ra megnyerte a találkozót.

Olvasói sztorik