Légiósok

A Dijon kapusa és vezetőedzője sem hibáztatta Langot

A vendégek szerint szerencse is kellett a PSG győzelméhez.

Pechesen mutatkozott be a Dijonban Lang Ádám kedd este a Paris Saint-Germain elleni találkozón. A mérkőzés 15. percében Maxwell adott be a bal oldalról, a labda pedig a magyar középhátvéden irányt változtatott, és a kapuba kötött ki. Ezzel az öngóllal szerezték meg a párizsiak a vezetést, majd végül 3-0-ra nyerték meg a meccset. A mérkőzés végén a dijoniak vezetőedzője, Olivier Dall’Oglio nem értékelte egyénenként a játékosokat, így Langra sem tért ki külön.

– Természetesen nagyon csalódott vagyok. Riválisként érkeztünk Párizsba annak ellenére, hogy tudjuk, a PSG egy teljesen más kategóriát jelent. Nem feltartott kézzel mentünk ki a pályára, hiszen a fociban bármi előfordulhat, ha jó napot fogunk ki, és a kapusunknak minden sikerül, akkor csodát tehettünk volna, a mai PSG-nek azonban nem voltak gyenge pontjai. Tanulni jöttünk, és a játékosok tanultak is, hiszen egy sokkal magasabb szinten játszó csapat volt az ellenfelük. Bátran játszottunk, igyekeztünk támadni, közel álltunk a gólszerzéshez is, voltak időszakok, amikor elégedett voltam a látottakkal – idézi a Dijon hivatalos honlapja a vezetőedző nyilatkozatát.

Lang Ádám csapattársa, Baptiste Reynet kapus is megszólalt a meccs végén, szerinte a magyar játékos nem tehet a gólról.

– Volt néhány jó pillanatunk a mérkőzésen, nem játszott rosszul a csapat, de egy ilyen nagyszerű ellenféllel szemben apróságok dönthetnek. Buta gólokat kaptunk, az elsőnél szerencséje volt a PSG-nek. Ez különösen fájó, hiszen nincs szükségük a szerencsére, ahhoz hogy legyőzzenek minket, ez csak megkönnyítette az ellenfelünk feladatát. Kár érte, de megyünk tovább, a hétvégén a Rennes ellen javítanunk kell – mondta a kapus.

A PSG középpályása, Thiago Motta dicsérte a Dijon együttesét a lefújás után.

– Nagyon jó csapattal találtuk magunkat szembe, csak gratulálni tudok nekik. Bátorsággal futottak ki a gyepre, focizni és játszani akartak. Ez számukra, nekünk és a szurkolóknak is jó. Mi egyelőre még nem játszottunk száz százalékosan, tovább kell fejlődnünk – idézi a L’Equipe a játékost.

Olvasói sztorik