Légiósok

Szántó válogatott meghívót kap Storck kapitánytól

Hétfőn megírtuk, hogy a Rapid Wien ifjú hőse semmiképpen sem lesz osztrák válogatott. De vajon felhúzza-e hazája nemzeti csapatának mezét? A magyar kapitány már figyeli a teljesítményét…

Fut a bécsi Rapid szekere, és örömmel jelentjük, hogy ebben elévülhetetlen érdemei vannak a mindössze húszesztendős magyar középpályásnak. A soproni Szántó Tamás az utóbbi időben már tagja a kezdőcsapatnak, hat bajnokin két gólt szerzett. Az osztrák élvonal harmadik helyén álló zöld-fehérek az Európa Liga csoportkörében is érintettek, és a bemutatkozással nem is volt gond, hiszen a múlt héten 3-2-re legyőzték a belga Genket.

Szántó szinte egyik pillanatról a másikra lett a Rapid meghatározó labdarúgója, nagy munkabírású futballista, ragyogó passzkészséggel, emellett igazi csapatjátékos. Édesapja, a Sopronban edzősködő Szántó Csaba a Rangadónak elárulta, nem kell attól tartani, hogy a fiából osztrák válogatott lesz, ugyanis Tamás kijelentette, csak hazája nemzeti csapata érdekli…

A honi szövetségnél az iránt érdeklődtünk, Bernd Storck felfigyelt-e Szántóra, tervezi-e, hogy élőben megnézi, egyáltalán: lát-e benne fantáziát (az információgyűjtéssel aligha lenne nehéz dolga, a bécsi klub szakmai stábjában ugyanis szinte mindenki német, Michael Büskens edző munkáját Carsten Jancker segíti, a sportigazgató pedig Andreas Müller).

Az MLSZ-től kapott tájékoztatás szerint a magyar tehetség a kapitány látókörében van – több külföldön szereplő honfitársunkkal együtt -, figyeli a teljesítményét. Mi több, a Rapid Wienhez hamarosan érkezik a magyar szövetség értesítője, Szántó ugyanis meghívót kap – egyelőre az U21-es válogatottba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik