Légiósok

Mit talál ki Dárdai a Bayern ellen?

Légióskörkép: hibátlan csapatok találkoznak Münchenben; több légiósunk a kupákban bizonyíthat.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szerda – Hibátlan Hertha a hibátlan Bayern ellen

Szántó Tamás a bajnokikon már gólokkal is bizonyítja, helye van a csapatban: együttese, a Rapid Wien szerdán az Osztrák Kupa legjobb 32 csapata között a Leobendorf vendége lesz.

Belgiumban is kupakört rendeznek: Köteles László együttese, a Waasland-Beveren odahaza az Oosterzonen ellen lép pályára a 16 közé jutásért.

A Horvát Kupában a Hajduk Split támadója, Futács Márkó juthat szóhoz – csapata a Jalzabet vendége lesz a 32 között.

Kádár Tamás klubja, a Lech Poznan nem kapott könnyű ellenfelet a Lengyel Kupa nyolcaddöntőjében: a bajnoki rivális Ruch Chorzówhoz látogatnak.

A német élvonal (Bundesliga) negyedik fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC és a Bayern München játszik rangadót – Münchenben. A bajnokságban már csak ez a két együttes hibátlan. Gulácsi Péter legutóbbi két meccsén gólt sem kapott a Kalmár Zsoltot is foglalkoztató RB Leipzig színeiben, mely veretlenül, a harmadik helyről várja a Borussia Mönchengladbach elleni hazai találkozót. A másodosztály hatodik fordulójában Stieber Zoltán együttese, az 1.FC Kaiserslautern a Dynamo Dresdent, a Nagy Dánielt is soraiban tudó Würzburger Kickers pedig a Union Berlint fogadja.

Az olasz Serie A ötödik fordulójában Nagy Ádám a Sampdoria ellen bizonyíthat a Bologna színeiben, míg a Balogh Norbertet és Sallai Rolandot foglalkoztató Palermo az Atalanta vendége lesz.

A Török Kupa selejtezőiben a Koman Vladimirt is soraiban tudó Adanaspor a 24 Erzincanspor ellen játszik a továbbjutásért.

Csütörtök – Mervóék is kupáznak

A Lengyel Kupa legjobb 16 csapata között Mervó Bence alakulata, a Slask Wroclaw a Drutex-Bytovia otthonában harcolhatja ki a továbbjutást.

Miriuta László csapata, a CFR Cluj a hétvégi kiütéses győzelem után a listavezető Steaua Bucuresti otthonában folytathatja veretlen sorozatát a román élvonal kilencedik fordulójában.

A svájci első osztály nyolcadik fordulójában Vécsei Bálint együttese, a Lugano a Grasshopperst látja vendégül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik