Légiósok

Fújoltak a szurkolók, és üvegekkel dobálták Nagy Ádámékat

A Bologna magyar futballistája elárulta, miért voltak kissé megilletődöttek a nápolyi összecsapás első félidejében.

Nagy Ádám kezdőként lépett pályára a Napoli-Bologna (3-1) bajnokin, és a meccs, illetve az itáliai karrierje kapcsán sok érdekességet mondott a Digisport Serie A-összefoglalójában. Kiderült, hogy a vendégeket „megfogta” a nápolyi stadion légköre, ugyanis a helyi szurkolók a legkevésbé sem voltak barátságosak velük…

– Noha felkészültünk a fogadtatásra, kissé libabőrös lett az ember, amikor a bemelegítés után levonulva fújoltak és üvegekkel dobáltak a szurkolók – mondta Nagy Ádám.

A válogatott játékos elárulta, a szombat esti meccsen speciális feladatot kapott: Jorginhót kellett hatástalanítania. Hozzátette, általában középen számít rá Donadoni edző, ott, ahol a legjobban érzi magát. Nagy remek döntésnek nevezte, hogy Bolognába igazolt, s bár a pályán hatalmas a harc a pozíciókért, barátságos, őszinte embereket ismert meg a csapattársaiban. Kiemelte, az olasz nyelv ismerete sokat számíthat, éppen ezért hetente háromszor nyelvtanár érkezik a csapathoz, és Ádám is lelkesen tanul.

Szerda este újabb erőpróba vár a két-két győzelemmel és vereséggel álló Bolognára, és honfitársunk úgy véli, a Sampdoriát le lehet és le is kell győzni.

– Bízom benne, hogy ismét megkapom a lehetőséget – magyarázta Nagy Ádám. – Az ilyen meccseket kell megnyernünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és az idény végén a középmezőny felső részében zárjunk.

A Nagy Ádámmal folytatott beszélgetés ITT HALLGATHATÓ MEG.

Olvasói sztorik