Légiósok

„Cigány óriásként” látják Baloghot a francia Palermo-szurkolók

Továbbra is téma a hórihorgas támadó és Sallai Roland Vázquezhez és Dybalához hasonlítása.

Mauro Zamparini, az olasz élvonalbeli Palermo első embere nem egy őrült dolgot nyilatkozott már Sallai Rolandról és főleg Balogh Norbertről Olaszországba igazolásuk óta. Az elnök-tulajdonos előszeretettel hasonlítja a párost a Palermo közelmúltjának sztárjaihoz: Cavani és Pastore, valamint Dybala és Vázquez esetéhez.

Ez természetesen a szurkolóknak is szemet szúrt, legutóbb a calciomio.fr francia nyelvű, de olasz futballról szóló portál írt hosszabban a két magyarról, főleg a korábbi DVSC-csatárról.

– Ha elemezzük őket, tényleg látni némi hasonlóságot. Balogh Norbert magas, de nem erős a levegőben, erősségei főként a technikásságából fakadnak. Sallai Roland vékony és robbanékony. Persze ettől még nem lesz Baloghból Vázquez és Sallaiból Dybala. A két újonc szezonkezdete alapján inkább az a valószínű, hogy Makienok Milanovics és Struna nevei mellett emlegethetjük majd őket, mint a klub rossz igazolásai. Zamparini nyilatkozatai érthetőek, ha figyelembe vesszük, hogy majdnem ötmillió eurót fizetett a két játékosért. Sallai az utánpótlás-válogatottakban tündökölt, Baloghért pedig a csekély tapasztalata ellenére az Ajax is másfél millió eurós ajánlatot tett – írja a calciomio.

– A két magyar teljesen más környezetből származik. Balogh egy külvárosi, roma családból származó gyerek, akinek nem volt elég pénze, hogy a barátaival játsszon. Sallai viszont egy budapesti kölyök, jó tanuló és a Puskás Akadémián nevelkedő. Minden korosztályos válogatottban ontotta a gólokat, májusban az A-válogatottban is bemutatkozott – fogalmazott Antoine Martin, a cikk szerzője, aki egy érdekességet is hozzátett Balogh tárgyalásaival kapcsolatban.

– Balogh, a cigány óriás ezzel szemben még édesanyja és húga számára is igyekezett kialkudni egy lakást palermói szerződésében – zárta a cikket a calciomio.

Olvasói sztorik