Légiósok

Gulácsi nem kapott gólt, Kleinheisler a padról követte a KO-t

Légióskörkép: felemás szombatot zártak a Bundesliga-légiósaink csapatai.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Bár a hétközi bajnokin egy komoly hibát vétett, ez nem bizonytalanította el a szombati meccsen Bogdán Ádámot, aki ezúttal hibátlanul látta el feladatát a Wigan Athletic kapujában. A csapat 0-0-t játszott a Fulham ellen az angol másodosztály nyolcadik fordulójában.

Kleinheisler László csak a kispadról követte, ahogy csapata, az SV Darmstadt 98 6-0-s vereséget szenved a Borussia Dortmund vendégeként a német Bundesliga harmadik fordulójában. Huszti Szabolcs viszont végig a pályán az Eintracht Frankfurtban, mely úgy győzte le otthon 2-1-re a Bayer Leverkusent, hogy a vendégek a 88. percben még büntetőt is rúghattak egygólos hátránynál. Négyet mért a Hamburger SV-re idegenben az újonc RB Leipzig, melynek kapuját Gulácsi Péter őrizte – Kalmár Zsolt viszont nem volt keretben a 4-0-ra nyerő lipcseieknél. Szalai Ádámnak ezúttal bő 11 perc jutott: a 79. percben állt be a Hoffenheimbe, mely otthon 0-0-ra végzett a VfL Wolfsburg ellen.

A német másodosztály ötödik fordulójában 1-0-s vereséget szenvedett saját közönsége előtt az 1.FC Kaiserslautern. A Stieber Zoltánt végig a soraiban tudó együttes a VfB Stuttgarttól kapott ki, így továbbra is nyeretlen.

Nagy Ádám adott egy gólpasszt, de lecserélése után összeomlott a Bologna, és kikapott a Napolitól.

A 81. percben jutott szóhoz Vida Kristopher a dunaszerdahelyi DAC színeiben a Podbrezová elleni szlovák bajnokin. Az élvonal kilencedik fordulójában 0-0-t játszottak a felek. A sérülése után lábadozó Priskin Tamás nélkül 1-1-et játszott a Slovan Bratislava a Tatran Presov ellen.

Guzmics Richárd is végig a pályán volt csapatában, a sereghajtó Wisla Krakówban, mely egy 90. percben szerzett góllal verte a Piast Gliwiczét a lengyel élvonal kilencedik fordulójában. A válogatott védő fémjelezte védelmet nem lehetett áttörni: 1-0-ra nyert a csapat – Guzmics egy sárgát is begyűjtött.

Lang Ádám a pálya széléről követte végig csapata, a Dijon FCO bajnokiját a francia élvonal ötödik fordulójában. Az együttes úgy játszott 0-0-t a Metz elleni hazai meccsen, hogy a 80. percben egy büntetőt is kihagyott.

Egészen az 51. percig vezetett a St. Truiden vendégeként a Waasland-Beveren, melynek kapuját Köteles László őrizte a belga élvonal hetedik fordulójában. A csapat azonban végül pont nélkül maradt, sőt elég nagy pofonba szaladt bele: 4-1-re kapott ki.

Futács Márkó góllal járult hozzá a Hajduk Split 4-0-s sikeréhez.

Adorján Krisztián az 53. perctől volt a pályán a Novara színeiben – 2-0-s hátránynál cserélték be. Csapata innen már nem tudott felállni: 3-1-re kapott ki a Cittadella vendégeként az olasz másodosztály negyedik fordulójában. Tamás Krisztián viszont nem volt keretben a Speziában, mely 2-1-re verte a Pro Vercellit.

Vécsei Bálint is részese volt az FC Lugano győzelmének: a csapat a Svájci Kupa legjobb 32 csapata között a Günzwil otthonában nyert 4-1-re.

Gyurcsó Ádám egy sárga lapot gyűjtött be a Plock ellen végigjátszott bajnokin a Pogon Szczecin színeiben. Csapata nem járt sikerrel a lengyel bajnokság kilencedik fordulójában: 2-0-ra kapott ki idegenben.

Négy piros lapot hozott Forgách Dávid klubja, az Ancona bajnokija az olasz harmadosztály B-csoportjának ötödik fordulójában. A magyar védő végig a pályán volt a Venezia elleni 1-0-s vereséggel záruló hazai találkozón, ahol csapatából egy, a vendégektől három játékost állított ki a játékvezető.

Idegenben kapott ki 3-1-re Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi. A magyar középpályást az 57. percig pályán tudó együttes a Dinamo Bucuresti vendégeként maradt alul a román élvonal nyolcadik fordulójában. A Miriuta László vezette CFR Cluj gálázott: 5-0-ra verte a Voluntarit.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik