Légiósok

Szalai Ádám meggyőzte a Hoffenheim edzőjét

Julian Nagelsmannt elgondolkodtatta a magyar csatár teljesítménye és gólja.

Vasárnap este a Hoffenheim 4-1-es hátrányt követően döntetlent játszott a Mainz ellen a Bundesligában. Szalai Ádám a 64. percben állt be egykori klubja ellen. Azecho24.de cikke kiemeli: ez volt az utolsó változási lehetősége Julian Nagelsmann vezetőedzőnek, vagyis csapata utolsó reménye. És végül teljesen igaza lett, mert éppen a magyar válogatott csatár egyenlített 4-4-re.

Szalai 21 hónap után volt eredményes a német élvonalban. Tavasszal kölcsönadták a Hannovernek, majd nyáron visszatért, de sok találgatás látott napvilágot a távozásáról, végül mégis maradt.

– Jól dolgozott az edzéseken, és semmi jelét nem mutatta, hogy nem szívesen játszana itt – mondta a 29 éves vezetőedző.

Kiemelte: a gól nagyon fontos volt, hiszen hátrányból kellett visszakapaszkodniuk, de még az egyenlítésnél is jobban örül, hogy honfitársunk becserélése után az akarati tényezőknek, a hozzáállásának köszönhetően megváltozott a csapat mentalitása.

„Ahogy bárki másnak, úgy neki is lehetősége van a hét folyamán, hogy megmutassa a tudását. Igaz, így még több álmatlan órám lesz este, ugyanis eggyel több játékosom van, aki elég jó ahhoz, hogy kezdő is lehessen” – mondta a tréner.

A cikk szerzője az elmondottakból arra következtet, hogy Szalai várhatóan már hétvégén a Wolfsburg ellen is kezdő lehet.

Olvasói sztorik