Légiósok

Svájc ellen már újra játszana a Feröeren megsérülő Priskin

Jelenleg azonban még különmunkát végez a Slovan Bratislava magyar válogatott csatára.

A múlt keddi, Feröer elleni világbajnoki selejtezőn megsérült Priskin Tamás combja. Az 59-szeres válogatott támadó kihagyni kényszerült klubcsapata, a Slovan Bratislava hétvégi bajnokiját, és a Rangadó.hu megkeresésére elárulta, továbbra sem teljesen egészséges, egyelőre még különmunkát végez.

– Javulok, de sajnos még nem vagyok százszázalékos, és nem tudok teljes erőbedobással edzeni – kezdte Priskin Tamás. – Egyelőre különmunkát végzek, de bízom benne, hogy a jövő héten már csatlakozhatok a csapathoz. A combizmom sérült meg a Feröer elleni első félidőben, emiatt kértem cserét, és hagytam ki az egész múlt hetet. Egyelőre nehéz lenne megmondani, hogy tétmérkőzésen mikor térhetek vissza a pályára. Attól függ, mennyire javul a lábam, de a jövő hétvégi bajnokin már nagyon szeretnék játszani.

A 29 éves támadó biztos benne, hogy a magyar válogatott soron következő, Svájc elleni világbajnoki selejtezőn már hadra fogható lesz.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a csoport egyik favoritját látjuk vendégül. Svájc válogatottja az első fordulóban megverte az Európa-bajnok portugálokat, ennek ellenére én nagyon bizakodó vagyok, és úgy érzem, hogy hazai pályán legyőzhetjük őket.

Priskin együttese, a tavalyi ezüstérmes Slovan Bratislava nyolc forduló után csak az ötödik helyen áll a szlovák bajnokságban.

– Felemás az eddigi szezonunk. Voltak nagyon jó, illetve voltak gyengébben sikerült mérkőzéseink is. Az elsődleges célunk a bajnokság megnyerése, de ahhoz elengedhetetlen, hogy minél több pontot gyűjtsünk. Sajnos már több vereség is becsúszott, úgyhogy a jövőben mindenképp javítanunk kell – mondta Priskin Tamás.

Olvasói sztorik