Légiósok

Kádár átigazolása az utolsó előtti pillanatban hiúsult meg

Jó Eb- és folyamatos nemzetközi szereplés szükséges ahhoz, hogy a magyar játékosok piaci ára növekedhessen.

Kövesdi Viktor és Pataky Tibor, a CMG – sport ügynökség tulajdonosai voltak Szombathy Pál műsorvezető vendégei a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

A nemzetközi trendekről

– Teljesen egyértelmű, hogy a magyar játékosok a piacon alulárazottak, túl nagy a differencia például a horvát játékosokhoz képest. Viszont ha a cseh vagy a szlovák labdarúgókhoz próbálunk viszonyítani, akkor is van különbség a válogatott játékosainkhoz képest. Nagy Ádámot 1,5 millió euróért és egyéb bónuszokért vásárolta meg a Bologna, de a klubhoz ugyanazon a héten érkezett Krejci is a Prágától, ő is remekül teljesít új klubjában, de a cseh vételára 4 millió euró felett volt. Nagyon jó Eb- és nemzetközi szereplés kellene ahhoz, hogy a magyar játékosok árai ott legyenek, mint a szomszédos országoké.

A CMG tulajdonosai kiemelték, hogy az utóbbi években a légiósoknak álló tíz horvát játékosból nyolc megállta a helyét külföldön, ám a magyar játékosok esetében azt mondhatjuk, hogy maximum három-négy vált be – ugyanilyen arányban.

Nagy Ádámmal komolyan számol a Bologna

– Nagy Ádám iránt nagyon sokan érdeklődtek, de a sajtóban megjelentek közül nem mindegyiknek volt valóságalapja. A Benfica és az O. Marseille vezetőivel tárgyaltunk a lehetséges transzferről, végeredményben közösen döntöttünk a Bologna mellett, a döntő szót Ádám mondta ki. A legjobban az olasz klub akarta a játékost, ráadásul olyan anyagi ajánlatot tettek, amit a Ferencváros is elfogadott. A mai napig azt látjuk, hogy a klubnál nagyon komolyan számoltak Ádámmal.

Bese Barnabás új klubjával juthat a Ligue 1-be

– Bese Barnabás a lehető legjobb helyre került. A Le Havre-nek komoly céljai vannak, új tulajdonosi háttérrel. Barnabást már az Eb előtt kinéztük maguknak, a torna előtt három meccsét is megnézték élőben. Tökéletes lenne, ha ezzel a klubbal jutna fel az első osztályba, ez tökéletes ív lenne karrierjében. Barnabás célja az volt, hogy játéklehetőséghez jusson, eszerint választottunk neki klubot. Ez eddig megvalósult, hiszen minden mérkőzésen játszott, ráadásul remekül.

Kádár Tamás átigazolási az utolsó előtti pillanatban hiúsult meg

– Tamásnak és nekünk is csalódás, hogy nem jött össze a klubcsere, de a piacon olyan folyamatok voltak, hogy egyszerűen most ez nem jött össze. Volt egy moszkvai lehetőség és gyakorlatilag az utolsó előtti pillanatban hiúsult meg az ügy. Tamással átbeszéltük a történteket, és úgy kell készülnie, hogy legalább fél évet még a Poznanban futballozik. Bízunk abba, hogy ami most nem jött össze, a következő átigazolási szezonban sikerülni fog, mert Tamás megérdemelné.

Mervó Bence oda került, ahova szerette volma

– Mervó Bencével már nem dolgozunk együtt. Mindent megtettünk, minden meg is valósult, amit célként kitűztünk. Oda került, ahova szeretett volna. Bence egy fiatal, ambiciózus srác, aki néha talán még kicsit túl meggondolatlan, pár éve múlva, biztosan ő is máshogy értékeli a helyzetet. Sok sikert kívánunk a pályafutásához – árulta el a CMG két tulajdonosa, Kövesdi Viktor és Pataky Tibor.

Olvasói sztorik