Légiósok

Gól, gólpassz, góltalan meccs – remekül teljesítettek a Bundesliga-magyarok

Huszti, valamint a csereként beállt Szalai és Kleinheisler is kulcsembere volt csapatának, Gulácsinak nem tudtak gólt lőni a dortmundiak.

Ahogy arról a hétvégén külön-külön már beszámoltunk, pazar Bundesliga-fordulón vannak túl a Németországban légióskodó magyarok – a Rangadó.hu most utánajárt, hogyan értékelték a németek honfitársainkat.

Dárdai Pál Herthája ismét fantasztikusan kezdte a bajnokságot, az Ingolstadt idegenbeli legyőzésével a berlini alakulat két forduló után a címvédő Bayern München mellett egyedüliként százszázalékos a mezőnyben – a Kicker meg is jegyzi, hogy a kék-fehérek történetük során még soha nem kezdték ilyen jól a pontvadászatot. A lap kiemeli, hogy bár a hazaiaknak több lehetőségük volt és többet birtokolták a labdát, Dárdai taktikája ismét működött, és a Hertha megérdemelten húzta be a találkozót.

A Darmstadt-Frankfurt találkozón két magyar is pályára lépett. A hazaiak oldalán Meier mester három helyen is változtatott az első fordulós kezdőjéhez képest, aminek Kleinheisler László is áldozatul esett, a Kicker szerint a magyar középpályás azonban később remekül szállt be a meccsbe, és gólpasszt adott a találkozó egyetlen gólját a 90. percben megszerző Sirigunak. A túloldalon Huszti Szabolcs kezdőként kapott szerepet, és rendkívül aktív volt, a lap több nagy helyzetnél is megemlíti a nevét: ám sem az első játékrész végén, sem a 78. percben nem tudott túljárni a hazai kapus eszén. A WhoScored értékelése szerint azonban Huszti így is csapata legjobbja volt, sőt, 7.2-es értékelésénél az egész mezőnyben is csak a darmstadti jobbhátvéd, Jungwirth kapott jobbat a meccsen – a szűk 25 percet kapó Kleinheisler 6.4-es osztályzattal zárt.

Gulácsi Péterrel a kapuban nyert az RB Leipzig a Borussia Dortmund ellen – a magyar kapus nem kapott gólt az 1-0-ra végződő találkozón. Bár a beadásoknál rendre figyelnie kellett, gyakorlatilag sok dolga nem akadt, a statisztikák szerint ugyanis mindössze egyszer találták el a kaput a vendégek – akkor a magyar kapus a helyén volt. A WhoScored 6.4-re értékelte a teljesítményét.

Szalai Ádám a padon kezdte a Hoffenheim Mainz elleni mérkőzését, de csereként beállva nagy szerepet vállalt a szünetben már háromgólos hátrányban lévő csapata pontmentésben: egy szöglet utáni kavarodást követően a magyar csatár szerezte a 4-4-re végződő találkozó utolsó találatát. A Kicker ironikusnak nevezte ezt a forgatókönyvet, hiszen Szalai korábban a Mainz alkalmazásában is állt – a 7.1.es WhoScored osztályzatot kapó hős a mérkőzés utáni nyilatkozatában említést is tett volt csapatáról a Hoffenheim oldalának adott interjújában:

– A félidőben, 4-1-es hátránynál azt mondtam a fiúknak, hogy semmi gond, én már játszottam hasonló mérkőzésen. Pont a Mainznál szerepeltem, és három góllal égtünk a Wolfsburg ellen, de végül 4-3-ra megvertük a “farkasokat”. A futballban minden lehetséges, és mi óriásit küzdöttünk, hogy ezt megmutassuk – értékelt Szalai.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik