Légiósok

Donadoni Nagyról: egy ilyen játékosnak mindig helye lesz a kezdőben

Ismét csapata egyik legjobbja volt a Bologna magyarja.

Az olasz Serie A első fordulójában csapata egyik legjobbjaként debütált a Bologna kezdőcsapatában Nagy Ádám, majd mindenki nagy meglepődésére a következő körben csupán a kispadon kezdte a mérkőzést a Torino ellen. Az 5-1-es vereség után azonban ismét a kezdő sípszótól küldte a pályára Roberto Donadoni vezetőedző a magyar középpályást a Cagliari ellen, aki ezúttal sem keltett csalódást a játékával.

A tuttobolognaweb.it szakértője is a pozitívumok között említi Nagy Ádám kezdőbe jelölését és játékát is, hozzátéve, hogy Donadoni ezzel a húzással egyértelműen beismerte, hiba volt honfitársunkat pihentetni az előző meccsen.

A Cagliari ellen 2-1-re megnyert mérkőzés után a vezetőedző is elismerően nyilatkozott honfitársunkról.

– Nagyon élveztem Nagy Ádám játékát, rendkívül elégedett voltam vele végig. A középpálya bármelyik posztján számíthatok rá, a megfelelő döntéseket hozza, tudja mi a dolga, és hol kell helyezkednie. Ezen kívül a hozzáállása is dicséretes, az ilyen személyiségű és mentalitású játékosoknak mindig helye lesz a csapatomban – idézi a szakembert a zerocinquantuno.it.

Sallai Roland is a kezdőcsapatban kapott lehetőséget szombat este a Palermóban, amely hazai pályán fogadta a Napoli együttesét. A magyar támadó a 84. percig volt a gyepen, Balogh Norbert végig a kispadon ült.

A mediagol.it 5-ös osztályzattal értékelte a magyar játékos teljesítményét. Kiemelték, hogy kevésszer találkozott a labdával, igaz kevés támogatást kapott a középpályáról, így nem volt könnyű helyzete.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik