Légiósok

Nagy Ádám győztes meccsen tért vissza a Bologna kezdőjébe

Kezdőjátékos, és az egyik legjobb volt a Cagliari ellen a Serie A-ban.

A legutóbbi, még augusztusban játszott bajnokin csak a kispadról szállt be a Bologna magyarja, Nagy Ádám. Az olasz Serie A második fordulójában rendezett találkozón nem sok babér termett csapatának: 5-1-re kapott ki a Torino vendégeként.

Az együttes vezetőedzője, Roberto Donadoni – talán okulva a fenti fiaskóból – ismét bizalmat szavazott az első fordulóban bevált magyar játékosának: Nagy Ádám újra a kezdőben kapott helyet a vasárnap kora délutáni, Cagliari elleni bajnokin.

A 23. percben Verdi 25 méteres szabadrúgása egy pattanás után a kapuban kötött ki (1-0).

A szünet után egy hosszú indítást követően Krejci próbálta meg átemelni a labdát Storari felett a tizenhatos előterében, a vendégek kapusában elakadt a játékszer, és mivel a játékvezető szerint kézzel hárított, így kiállította.

A 74. percben Krejci cselezte ki Islát, középre lőtte a labdát, ahol a néhány perce pályán lévő Di Francesco közelről a kapuba bombázott (2-0).

A hajrában Bruno Alves gyönyörű szabadrúgásgóllal szépített (2-1), ezt követően Nagy Ádámot lecserélték, így 86 percet tölthetett a pályán. Rendkívül pontosan passzolt (94,9%), ennek is köszönhette, hogy a whoscored.com oldalon remek osztályzatot (7,45) kapott, amivel a mezőny legjobbjai között volt.

Olvasói sztorik