Légiósok

Légióskörkép: Nikolics, Szántó és Otigba is gólt lőtt

Kleinheisler pedig gólpasszt adott.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Sallai Roland beverekedte magát a kezdőbe a Palermo színeiben, de a Napoli elleni meccsen nem sok babér termett számukra, hiszen a nápolyiak simán, 3-0-ra győztek Szicílián. Támadó középpályásunk a 84. percig lehetett pályán.

Ismét gólt lőtt Nikolics Nemanja, de ismét kikapott a Legia. A BL-re készülő varsóiak ezúttal a Niecziecza otthonában maradtak alul és csak 11.-ek. A magyar támadó végigjátszotta a meccset és a 93. minutumban 2-0 után szépített.

Izraelben először játszhatott volna Korhut Mihály, de egyelőre nem volt meccskeretben. A Hapoel Beer Seva 3-0-ra verte a Bnei Sahnint, a klub nigériai támadója, Nwakaeme pedig mesterhármast ért el.

Koman Vladimir végigjátszotta az Adanaspor bajnokiját a Gaziantepspor ellenében. A magyar középpályás csapata 3. fordulós döntetlenjével 2 pontos.

19 órás kezdéssel két magyar érdekeltségű találkozót is rendeztek Szlovákiában. A Slovan Bratislava kikapott hazai pályán a Super Liga 8. fordulójában a Spartak Myjava ellen. A válogatott bevetésen megsérülő Priskin Tamás meccskeretben sem volt. A Zlaté Moravce otthonában lépett pályára a DAC Dunaszerdahely. A Vida Krisztofert is a soraiban tudó vendégek 1-1-et játszottak, a magyar középpályás az 59. percben állt be, közvetlenül az egyenlítésüket követően. Kocsis Gergő még hosszú ideig sérült.

Gulácsi Péter és az RB Leipzig a Borussia Dortmunddal találkozott a Bundesliga 2. fordulójában. A kapuban Gulácsi Péter állt, a Red Bull érdekeltségébe tartozó csapat pedig óriási meglepetésre 1-0-ra megverte a sárga-feketéket. Kalmár Zsolt nem volt keretben.

Az MTK-tól távozó Bese Barnabás a kezdőcsapatban kapott helyet a Le Havre-ban, amely hazai pályán fogadta a Valenciennes gárdáját. A válogatott védő a hármas sípszóig a gyepen volt, csapatával pedig 2-2-es döntetlent értek el a francia másodosztály hatodik fordulójában.

Ahogyan az előző fordulóban, úgy most is csupán a kispadon kezdett Adorján Krisztián, a Novara pedig a Salernitanát fogadta a Serie B-ben. A magyar támadó pedig a partvonalon kívül is fejezte be a meccset, hiszen a Novara már a 7. percben megszerezte a vezetést, és többnyire az eredmény tartására, nem pedig az újabb gólok megszerzésére helyezte a hangsúlyt a csapat, így Adorján ezúttal nem kapott lehetőséget. A Novara 1-0-val kipipálta ezt a meccset.

A Darmstadt-Frankfurt német bajnoki mérkőzésen a hazaiknál Kleinheisler László a cserék között várt a bevetésre, a másik oldalon Huszti Szabolcs a kezdő sípszótól a pályán volt és 90 percet játszott. Gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, a második játékrészben azonban úgy gondolta a hazaiak edzője, Meier, hogy változtat támadásban, és a 67. percben pályára küldte Kleinheislert, aki meg is hálálta a bizalmat, a 90. percben ő adta Sirigunak a gólpasszt, amivel így el is dőlt a meccs, 1-0-ra nyert a Darmstadt.

Szokás szerint elejétől a végéig Bogdán Ádám állt a Wigan kapujában, csapata az 5. percben meg is szerezte a vezetést a Sheffield Wednesday otthonában. Az előnyt azonban nem sikerült megtartaniuk, sőt, kétszer is mattolták a hazaiak a magyar kapust, így 2-1-re kikapott a Wigan az angol másodosztályban.

A 20 éves tehetséges középpályán, Szántó Tamás nevével is találkozhattunk a Rapid Wien kezdőcsapatát figyelve, a bécsiek a Sturm Graz csapatához látogattak a 16 órakor kezdődő meccsen. A hazaiak a 22. percben megszerezték a vezetést, de az 54. minutumban érkezett a tehetséges magyar, és egalizálta a mérkőzés állását. Ez a gól pedig egy pontot ért, hiszen 90 perc után 1-1 maradt a mérkőzés végeredménye.

A török bajnokságben szereplő Kasimpasa Otigba Kenneth góljával szerzett vezetést az Istanbul Basaksehir otthonában. A magyar védő egy szabadrúgás után fejelt a kapuba, de ez sem volt elég a pontszerzéshez, 3-1-re nyert a Basaksehir.

Olvasói sztorik