Légiósok

Félmillió eurót keres évente Nagy Ádám a Bolognánál

A válogatott középpályás a keret egyik legjobban fizetett tagja az olaszoknál.

Kapcsolódó cikkek

Korábban már beszámoltunk róla, hogy mennyit keres Olaszországban a Palermo két magyar játékosa, Balogh Norbert és Sallai Roland: előbbi évi nettó 350 ezer eurós (110 millió forint), utóbbi 200 ezer eurós (62 millió forint) évi alapjövedelemért futballozik, amivel nem tartoznak a klub legjobban fizetett játékosai közé.

Most a La Gazzetta dello Sport közzétette az összes, Serie A-ban szereplő együttes fizetési listáját, így azt is megtudhattuk, hogy a harmadik magyar, a Bolognában szereplő Nagy Ádám mennyit tesz zsebre.

Nos Nagy 500 ezer eurót, tehát körülbelül 150 millió forintot keres új csapatánál, amivel a jobban fizetett futballisták egyike, konkrétan a kilencedik a keretben, azaz az első harmadba tartozik. A klubnál a legelőkelőbb helyen az olasz Mattia Destro áll, aki 1,8 millió eurót vihet haza.

A bajnokság legjobban fizetett játékosa azt argentin Gonzalo Higuaín (Juventus) 7,5 millióval, megelőzve az olasz Daniele De Rossit (Roma, 6,5 millió), vaamint a bosnyák Edin Dzekót (Roma, 4,5 millió) és Miralem Pjanicot (Juventus, 4,5 millió).

Olvasói sztorik