Légiósok

Az Ingolstadt ellen jöhet az újabb Hertha-győzelem

A válogatott szünet után légiósaink ismét klubcsapataikban bizonyíthatnak – vagy éppen debütálhatnak.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Huszti Kleinheisler ellen

A válogatott szünet után folytatódnak a küzdelmek a külföldi bajnokságokban is. Az angol másodosztály hatodik játéknapján a Bogdán Ádámot is foglalkoztató Wigan Athletic a Sheffield Wednesday vendége lesz.

Szántó Tamás együttese, a Rapid Wien a Sturm Graz elleni rangadóval folytatja az osztrák bajnokságot a hetedik fordulóban.

A Lang Ádámot az utolsó utáni pillanatban leigazoló Dijon FCO az Angers vendége lesz a francia élvonal negyedik fordulójában. A másodosztály hatodik körében Bese Barnabás klubja, a Le Havre a Valenciennes-t fogadja.

Az izraeli bajnok Hapoel Beér-Seva már Korhut Mihállyal a soraiban láthatja vendégül a Sakhnint. Mindkét fél egy győzelemmel és egy döntetlennel kezdett a bajnokságban.

Nikolics Nemanja maradt a Legia Warszawában, mely a lengyel bajnokság nyolcadik fordulójában a Termalica vendége lesz.

A német Bundesligában győzelemmel rajtoló, Dárdai Pál vezette Hertha BSC az Ingolstadt otthonában folytatja a bajnokságot. A második forduló szombati napján a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató SV Darmstadt 98 a Huszti Szabolcsot is soraiban tudó Eintracht Frankfurttal találkozik; míg Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttese, az RB Leipzig a Borussia Dortmund ellen készül.

Balogh Norbert és Sallai Roland csapata új edzővel folytatja az olasz Serie A-t – a harmadik fordulóban a Napolit látják vendégül. A másodosztályban Adorján Krisztián klubja, a Novara a Salernitnával találkozik a harmadik fordulóban. A harmadosztály B-csoportjának harmadik fordulójában két magyar is bizonyíthat: Forgács Dávid az Ancona színeiben a Bassano ellen készül, míg Bajner Bálint a Modenával hangol a Maceratese elleni bajnokira.

A Miriuta László vezette CFR Cluj a CSU Craiovával csap össze a román bajnokság hetedik fordulójában.

Priskin Tamás a Slovan Bratislava, Vida Kristopher pedig a DAC színeiben bizonyíthat a szlovák élvonal nyolcadik fordulójában – előbbi csapat a Myjavát fogadja, míg utóbbi a Zlate Moravce otthonába látogat.

Koman Vladimir csapata, az Adanaspor a Gaziantesport látja vendégül a török élvonal harmadik fordulójában.

Vasárnap – Magyar támadó a magyar védő ellen

Kádár Tamás együttese, a Lech Poznan a Gyurcsó Ádám fémjelezte Pogon Szczecint fogadja a lengyel élvonal nyolcadik fordulójában. Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków a Jagiellonia vendége lesz.

A német Bundesliga második körében Szalai Ádám és a Hoffenheim a Mainz otthonába látogat. A másodosztály negyedik fordulójában Megyeri Balázs várhatóan ismét a Greuther Fürth kapujában bizonyíthat – a Düsseldorf elleni bajnokin –, míg Stieber Zoltán csapata, a Kaiserslautern a Sandhausen ellen készül.

Nagy Ádám együttese, a Bologna a Cagliarit fogadja az olasz Serie A harmadik fordulójában. A másodosztály harmadik fordulójában Tamás Krisztián csapata, a Spezia a Ternanával találkozik.

A román élvonal hetedik fordulójában Bőle Lukács klubja, a négy meccse nyeretlen CSMS Iasi a Botosanival csap össze.

Vécsei Bálint csapata, a svájci Lugano a St.Gallen vendége lesz a bajnokság hetedik fordulójában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik