Légiósok

Nem kamu volt! A Chelsea tényleg ajánlatot tett Nagy Ádámért

„Úgy számítottak volna rá, mint leendő tehetségre, nulla játéklehetőséggel az elején.”

A nyáron a Ferencvárostól a Serie A-ban szereplő Bologna csapatához igazoló Nagy Ádám egykori edzője és barátja, Wágner Ádám nyilatkozott a 21 éves válogatott játékos külföldre igazolásáról.

– Tisztázni szeretném a Nagy Ádám körül az átigazolása előtt kialakult helyzetet: nem arról volt szó az Európa-bajnokságot követően, hogy a játékosért európai élklubok álltak volna sorba és konkrét ajánlatokkal keresték. Ami a magyar sajtóban megjelent, annak körülbelül a fele nem volt igaz. Az valóban igaz volt, hogy korábban a Chelsea ajánlatot tett Nagyért, de ott úgy számítottak volna rá, mint leendő tehetségre, valószínűleg nulla játéklehetőséggel az elején – kezdte Wágner Ádám.

– A nyári kontinensviadalt követően öt komoly érdeklődő volt, ezekből egy görög és egy osztrák klub szerintem nem lett volna megfelelő neki, ezért maradt három lehetséges befutó: a portugál Benfica, a francia Marseille és az olasz Bologna. A portugáloknál szerintem ugyanaz lett volna a helyzet, mint a Chelsea-nél, a francia bajnoksághoz képest pedig szerintünk az olasz erősebb és komolyabb kihívást jelent. Meg persze Donadoni személye, aki kétszer is felhívta Ádámot, személyesen fogadta, amikor kiutazott. Edzőként tudom, hogy egy játékosnak ezek a gesztusok nagyon fontosak – magyarázta a goal.com oldalon fiatal tréner, aki dolgozott a Vasas Kubala Akadémián, az ASR Gázgyárnál, a Kelen SC-nél, és a Diósgyőrnél is.

Olvasói sztorik