Légiósok

Légióskörkép: Futács először kezdett a Hajdukban, Köteles lenullázta a bajnokot

A magyar csatár végigjátszotta a 90 percet, Szalai megsérült a Rapidban.

Először volt a kezdőcsapat tagja tétmérkőzésen Futács Márkó, aki a Hajduk Splittel a Zapresic otthonában vendégeskedett. A magyar játékos a válogatott szünetben gólt szerzett felkészülési találkozón a horvátoknál, és úgy tűnik a sérülése már száz százalékosan rendbe jött, hiszen végig a pályán volt péntek este. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.

Nem került be a Cracovia keretébe Litauszki Róbert, csapata hazai pályán fogadta a Lechia Gdanskot. Ezt duplán is bánhatja a magyar védő, hiszen a 27. percben a krakkóiaknál megsérült az egyik középhátvéd, Wolakiewicz, így azonban nem Litauszki, hanem az újonnan szerződtetett, és ezáltal most debütáló Piotr Malarczyk állt be. A hazaiak végül a 18. percben bekapott gólra nem tudtak válaszolni, így egygólos vereséget szenvedtek.

Nagy Dániel sem szerepelt a Würzburg Kickers keretében, amely csapat otthon fogadta a VFL Bochumot. Gól nélküli első félidő után a haziak a 62. és 93. percben szerzett góllal diadalmaskodtak, és ezzel a tabella harmadik helyére ugrottak ideiglenesen.

Szalai Attila is tagja volt a Rapid Wien II. kezdőjének a First Wien elleni idegenbeli meccsen. A magyar játékosnak azonban nem volt szerencséje, már a 24. percben megsérült, és le kellett cserélni. A Rapid második csapata 2-1-re kikapott, és ezzel megszületett a csapat első veresége a bajnokságban.

Szenzációsra sikerült Köteles László bemutatkozása új csapatában, a Waasland-Beverenben. A magyar kapus nevével kezdődött a hazaiak felállása, akik a tavalyi bajnok Club Brugge-t fogadták. Az 58. percben Schrijvers góljával előnyhöz jutott a Beveren, amely végül – a csapat hivatalos Twitter-oldalának tudósítása szerint – Köteles nagyszerű teljesítményének is köszönhetően begyűjtötte a három pontot.

Olvasói sztorik