Légiósok

A magyar válogatott orvosai segítették Futács felépülését

Rosszkor sérült meg a csatár, és egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A nyáron szerződött a Hajduk Split csapatához Futács Márkó. A válogatott csatár Törökországban nem igazán jutott szóhoz, majd súlyosan megsérült, így váltása evidens volt. Most a slobodnadalmacija.hr horvát portál készített interjút a 26 éves támadóval.

– Folyamatosan javul az állapotom. Novemberben műtöttek, majd elkezdtem a rehabilitációt. Rendkívül rossz volt az időzítés. Nem voltam boldog Törökországban, el akartam igazolni, aztán megsérültem. Ez történik, ha nincs ott fejben az ember. Magyarországon gyógyultam, a válogatott orvosai segítettek – nyilatkozta Futács, akinek aláírását követően ismét a jobb térdével akadtak problémái.

– Szörnyű sérülés volt, egy hónapot hagytam ki vele. Fontos meccseket játszottunk ez alatt és ez nyomasztott, de nem tehettem mást – fogalmazott.

– A Siroki elleni barátságos meccsen csak negyvenöt percet játszottam, hogy kiderüljön, hogyan reagál a térdem. Néhány héten belül közel százszázalékos leszek. Néhány hónapig még fájni fog, vigyáznom kell rá kondizásnál és az edzések után. Kilencvenöt kilogramm vagyok, ez megterhelő – tette hozzá Futács, aki hamar megszokta a spliti környezetet.

– Nemzetközi csapatunk van, sokan beszélnek angolul, franciául és németül, ahogy én is. A családom nincs messze, ötórányira innen, Budapesten. Az első pillanattól kezdve otthon éreztem magam. Remek hangulat vesz körül, és a feltételek is adottak – mondta az egykori Portsmouth-csatár.

Olvasói sztorik