Légiósok

A dzsungel könyve ihlette Dárdait a változtatásokra

Egyre nagyobb a versenyhelyzet a berlinieknél, amitől jobb eredményeket remél a magyar edző.

Májusban, amikor a Bundesliga előző szezonja véget ért, Dárdai Pál és a családja elment a moziba megtekinteni a Dzsungel Könyve című mesét. A szakember a csapatát Mauglihoz hasonlította, aki a film elején még nem volt annyira érett, és menekülnie kellett Sir Kán, a tigris elől. Szerinte a Hertha is éretlen volt még arra, hogy nagy eredményeket érjen el, és bejusson az Európa Liga csoportkörébe.

A magyar tréner szerint a Bundesliga is egy dzsungel, és szükség van változásokra, ezért úgy gondolta, hogy ennél is nagyobb versenyhelyzetet kell teremtenie a csapaton belül. Bízva abban, ez lehet az ellenszer arra, hogy a csapata ne fusson bele még egyszer olyan rossz szériába, mint az előző szezon végén – írja a morgenpost.de.

Ezek a változások pedig már be is következtek a gárda szélső pozícióiban, hiszen többek között ezért is került az együtteshez az Augsburgtól nemrégiben Alexander Esswein, így a két szélső posztra támadásban már hat játékos verseng a csapatba kerülésért.

– Nagyon jól jött nekünk ez az igazolás, most már egy egészséges versenyhelyzet alakult ki. Egy olyan csapatnak, mint amilyen mi vagyunk, szüksége van az ilyesfajta motivációra, hiszen a játékosokat már most jobb teljesítményre sarkallta ez. Amennyiben ezt az állapotot sikerül fenntartanunk, elérhetjük a céljainkat – nyilatkozta Dárdai Pál.

Esswein mellett a két szélen még Salomon Kalou, Mitchell Weiser, Genki Haragucsi, Valentin Stocker és Sinan Kurt is bevethető.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik