Légiósok

Eddig bírta a Palermo: edzőváltás Sallaiéknál

Kivételesen nem Zamparini lehet a felelős, az utód a harmadosztályból jöhet.

Mindösszesen két forduló jutott Davide Ballardininek a Sallai Rolandot és Balogh Norbertet is soraiban tudó Palermo 2016-17-es szezonjából. A szicíliaiak trénere egy Sassuolo elleni vereség és egy Inter elleni milánói döntetlent követően távozik.

Péntek délután még az 52 éves tréner tartott edzést, de szerződésbontását már biztosra lehetett venni, Zamparini elnök és Faggiano sportigazgató már csak a végkielégítésről tárgyalt vele.

A La Repubblica palermói kiadása szerint a szicíliaiakat tavaly benntartó szakember olasz hírforrások szerint már a nyár elején összekülönbözött Zamparinivel, a kedélyek pedig később sem nyugodtak le. Az átigazolási piacon a szakember egy tapasztalt kapust és egy Gilardinót helyettesítő csatárt akart, de egyik sem realizálódott, így az edző maga kérte a szerződés felbontását.

– Ballardini SMS-t küldött, melyben azt írta, nem kíván a Palermo edzője lenni a továbbiakban. Az új edzőt már keressük, szerencsére most vasárnap nincs bajnoki. Nem miattam távozik, valami félrement. Kapust akart és csatárt, igyekeztük kielégíteni a kívánságait a piacon. Nem veszett össze sem velem, se Faggianóval, lehet, hogy csak haza akart menni – fogalmazott Zamparini.

Ballardini utódja vélhetőleg az olasz harmadosztályú Foggia kispadjáról felálló Roberto De Zerbi lehet. A mindössze 37 éves tréner már találkozott Zamparinivel és hétfőtől irányíthatja a csapat edzéseit.

A Wikipedia adatai szerint egyébként ez lehet a 40. (!!!) edzőváltás a Palermónál ebben az évezredben.

Olvasói sztorik