Légiósok

Lang a francia újonchoz igazolhat

Egy technikai kérdésen múlik, hogy a Dijon FCO játékosa lesz.

A Rangadó.hu értesülése szerint a Videoton FC válogatott védője, Lang Ádám a francia élvonalbeli Dijon FCO játékosa lehet.

Az utolsó utáni pillanatban sikerült a végleges megállapodást
összehozni, a felek ugyanis szerda este írták alá a három évre szóló szerződést, amelynek értelmében a székesfehérváriak megválnak játékosuktól, tehát nem kölcsönadásról van szól.

A megállapodást tehát az utolsó pillanatban sikerült tető alá hozni, így egy technikai kérdés még közbe szólhat – tudtuk meg Illés Zoltántól, a játékos ügyeit képviselő iroda munkatársától.

A hátvéd azonban már egyeztetett is új csapata vezetőedzőjével, és a jövő heti világbajnoki selejtező után csatlakozhat a kerethez, akkor kerül sor az orvosi vizsgálatra és a lakáskeresésre is.

Időben érkeztek be a papírok

Az átigazolásról a neves L’Équipe is beszámolt, hozzátéve, hogy a két klub időben megküldte a papírokat az ügyletről, de egyelőre hivatalos bejelentés nem történt.

A veszprémi nevelésű Lang Ádám a Győri ETO színeiben lett NB I-es játékos, onnan igazolt a Videotonhoz. A válogatottban eddig 15 meccsen szerepelt, ott volt a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon is. A Dijon vezetői éppen ott, a kontinenstornán figyeltek fel rá.

Az 1998-ban alapított klub színei: fehér és vörös. Hazai pályájuk a Stade Gaston Gérard, amelynek befogadóképessége 16 ezer fő. 2005 és 2011 között a másodosztályban szerepeltek, majd egy idényt az élvonalban töltöttek, de kiestek, idén tavasszal azonban megint feljutottak.

A mostani szezont a Lille és a Nantes elleni vereséggel kezdték, majd a Lyon legyőzésével folytatták, így három kör után a 20 csapatos liga 15. helyén állnak.

Olvasói sztorik