Légiósok

Drámai végjátékban, remek cseréjével nyert a Dárdai-csapat

Légióskörkép: a 93. percben egyenlített a Freiburg, de erre is volt válasza a Herthának.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Vasárnap délután a Dárdai Pál vezette Hertha BSC is megkezdte szereplését a német Bundesliga 2016–2017-es kiírásában. A magyar szakvezető csapata az első fordulóban az SC Freiburgot fogadta. Dárdai előzetesen nem várt könnyű meccset, ami be is jött: az első félidőben ugyan fölényben játszott a csapata, de nem tudta feltörni a vendégek védelmét. A jég a 62. percben tört meg: Ibisevic passzából Vladimir Darida lőtt a kapuba (1-0). A folytatásban aztán azt a fegyelmezett játékot mutatták be a berliniek, amivel tavaly sokáig a BL-indulást érő helyekért harcoltak a bajnokságban, de nem tartott ki a védelem: Hofler a 93. percben egyenlített.

A ráadás ezt követően jött: a 85. percben pályára küldött Schieber a 96. percben ismét gólt szerzett a hazaiaknak, akik így drámai hajrában behúzták a három pontot.

Gulácsi Péter bravúrjai is kellettek az RB Leipzig első Bundesliga-pontjához a Hoffenheim otthonában.

Nikolics Nemanja duplájával nyert a Legia Warszawa a lengyel bajnokság hetedik fordulójában.

Balogh Norbert (Palermo) fejbőre felszakadt az Inter elleni hajrában – az 1-1-re végződő találkozón a szintén palermós Sallai Roland is pályára lépett. Nagy Ádáméknak kevésbé sikerült jól a forduló: nagyon kikapott a Bologna az olasz élvonal második fordulójában. Adorján Krisztián az olasz másodosztály nyitófordulójában bizonyíthatott: a 80. percben jutott szóhoz a Trapani elleni 2-2-es mérkőzésen.

Futács Márkó 2-0-s vezetésnél, a 71. perctől erősítette a Hajduk Split támadósorát a Lokomotiv Zagreb elleni bajnokin. A horvát élvonal hetedik fordulójában csapata három ponttal gazdagodott – megőrizte előnyét a Split, 2-0-ra nyert.

Szántó Tamás a szünetben állt be a Rapid Wienbe az osztrák élvonal hatodik fordulójában. Csapata nem bírt odahaza a címvédő Red Bull Salzburggal – 0-0 lett a forduló rangadója.

Kovács Péter a 74. percig volt a pályán a norvég másodosztály 23. fordulójában – csapata, a Sandefjord 1-1-re végzett az Ásane otthonában.

Kádár Tamás sérülés miatt nem jutott szóhoz a Lech Poznanban, mely 2-0-ra nyert a lengyel élvonal hetedik fordulójában a Piast Gliwicze ellen.

Köteles László ezúttal is a kispadról nézte végig csapata, a KRC Genk bajnokiját. Az együttes a belga élvonal ötödik fordulójában 1-0-ra győzte le a Waregemet.

Olvasói sztorik