Légiósok

Fontos három ponttal rajtolna Dárdai csapata

Légióskörkép: közben Gulácsi Péter is bemutatkozhat a Bundesligában.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Magyar találkozó a lengyeleknél

Az angol másodosztály (The Championship) ötödik fordulójában Bogdán Ádám csapata, a Wigan Athletic a Tőzsér Dánielt mellőző, legutóbbi két meccsén vereséget szenvedő Queens Park Rangerst fogadja.

Zsótér Donát együttese, a belga élvonalban szereplő Sint-Truidense a Kortrijk ellen meccsel a bajnokság ötödik fordulójában.

Bese Barnabás kapufás gólpasszal debütált a francia Le Havre színeiben – a másodosztályú bajnokság ötödik fordulójában a csapat a még nyeretlen Red Star vendége lesz.

A lengyel első osztály hetedik fordulójában Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin a Litauszki Róbertet is soraiban tudó Cracovia Krakówot fogadja – két nyolcpontos együttes csap össze.

A német Bundesliga nyitófordulójában Huszti Szabolcs együttese, az Eintracht Frankfurt a Schalke 04 ellen kezd hazai közönsége előtt, míg a Kleinheisler Lászlót – kölcsönben – foglalkoztató SV Darmstadt 98 az 1.FC Köln vendége lesz. A másodosztály harmadik fordulójában Megyeri Balázs védheti a Greuther Fürth kapuját az Erzgebirge Aue ellen, míg a hosszú kihagyás után lábadozó Simon Krisztián csapata, az 1860 München a Karlsruhe vendége lesz.

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) B-csoportjában Forgács Dávid klubja, az Ancona a Mantovát fogadja a nyitófordulóban.

Vécsei Bálint és a Lugano a Lausanne ellen készül a svájci bajnokság hatodik fordulójában.

Egyelőre a harmadik helyen áll a Priskin Tamást is soraiban tudó Slovan Bratislava, mely a szlovák bajnokság hetedik fordulójában a Trnava vendége lesz.

Koman Vladimir kezdőként debütált az Adanasporban az első fordulóban. A török csapat a második körben a Kasimpasa vendégeként javíthatja ki vereségét.

Vasárnap – Dárdaiék is elkezdik

A dobogót ostromolja Szántó Tamás csapata, a Rapid Wien az osztrák első osztályban. Az együttes a hatodik fordulóban a címvédő, közvetlen rivális Red Bull Salzburg ellen szerezhet újabb fontos pontokat.

Köteles László csapata, a KRC Genk a Waregemet fogadja a belga élvonal ötödik fordulójában.

A Futács Márkót is soraiban tudó Hajduk Split a Lokomotiv Zagrebhez látogat a horvát bajnokság hetedik fordulójában.

Kádár Tamás a korábbi hírekkel ellentétben mégsem átigazolási tárgyalások, hanem saroksérülés miatt nem vett részt a héten a Lech Poznan edzésein: emiatt kérdéses a játéka a csapat vasárnapi bajnokiján – az együttes a lengyel élvonal hetedik fordulójában a Piast Gliwiczét látja vendégül. Nikolics Nemanja klubváltása is erősen kérdőjeles: könnyen lehet, hogy ő lövi a gólokat a Legia Warszawában a Ruch Chorzow elleni bajnokin.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC az SC Freiburg ellen kezdi meg a német Bundesliga 2016–2017-es szezonját, míg a Szalai Ádámot is soraiban tudó Hoffenheim Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt újonc csapatát, az RB Leipziget fogadja.

A két magyart, Balogh Norbertet és Sallai Rolandot is soraiban tudó Palermo az Internazionale vendége lesz az olasz Serie A második fordulójában. Nagy Ádám együttesére, a Bolognára kicsit könnyebb feladat vár: a Torinóhoz látogatnak. A másodosztályban Adorján Krisztián és a Novara a Trapani ellen készül a nyitófordulóban.

Hétfő – Stieberék meccse marad

Stieber Zoltán csapata, a Kaiserslautern meccse marad hétfőre: a német másodosztály harmadik fordulójában a Düsseldorfot fogadja az együttes.

Olvasói sztorik