Légiósok

Gosztonyi játszani akar, ha kell, csapatot vált

A mellőzött légiós a Rangadónak adott helyzetjelentést: nem érti, miért nem kap esélyt a Slask Wroclawban.

Az utóbbi hetekben több lengyel lap is arról számolt be, hogy Gosztonyi András a kevés játéklehetőség miatt akár még a nyáron távozhat a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw együttesétől. Később olyan hírek is megjelentek, hogy edzője ragaszkodik a 25 éves támadó középpályáshoz, aki ennek ellenére a szezonban eddig csupán egyszer lépett pályára. A korábban az MTK-ban, az olasz Bariban, a Videotonban, a Diósgyőrben és a Haladásban is futballozó Gosztonyi a Rangadónak nyilatkozott a jövőjéről.

– Nehéz kérdés, hogy mi lesz velem, eddig egy félidőt kaptam a szezonban. – kezdte Gosztonyi András. – Hat bajnokin két gólt lőtt a csapatunk, és nem értem, miért nem kapok esélyt a bizonyításra. A vezetőedző annyit mondott nekem, hogy jelen pillanatban nem én vagyok az első a posztomon, aki szerepel az elképzeléseiben. Kíváncsian várom a folytatást, mert egészséges vagyok, végigcsináltam a csapattal a felkészülést, és azt gondolom, én is megérdemelném az esélyt. Ha nem itt, akkor máshol. Attól sem zárkózom el, hogy váltsak. Egyszerűen muszáj játszanom, játszani akarok, ez nem is kérdés. Ha itt, akkor itt, ha máshol, akkor máshol.

Gosztonyi helyzetét nehezíti, hogy már csak egy hét van hátra az átigazolási szezonból.

– Ezzel nem is lenne gond, mert ha szerződést bontanánk, akkor utána még tudnék máshova igazolni. A vezetőség azonban ragaszkodik hozzám, nem akarnak szerződést bontani, szóval elég furcsa ez a helyzet. Jelen pillanatban kételyek között vagyok, várom, hogy megcsörrenjen a telefonom, és azt mondják, hogy mehetek. Bízom a menedzsereimben, akik mindig az érdekeimet nézik, és teljes mellszélességgel mögöttem állnak. Biztos vagyok benne, hogy valami történni fog az utolsó napokban. Ennek ellenére attól sem zárkózom el, hogy maradjak, és itt bizonyítsak. Nehéz szituációban vagyok, de ha maradok, akkor is biztosan el fog jönni az én időm. Amikor kijöttem, folyamatosan játszottam. Aztán jött a sérülésem, ráadásul már egy új edzőnél tértem vissza, és ez nem könnyíti meg a helyzetemet – magyarázta Gosztonyi.

Olvasói sztorik