Légiósok

Keményen alázza Baloghot és Nesztorovszkit a La Repubblica

Két külön oldalt szentelt a Palermo két csatárának a híres lap helyi kiadása.

Még csak egy forduló zajlott le a Serie A 2016–2017-es szezonjából, de máris kongatják a vészharangokat a Palermo háza táján. Az ok: csatárhiány. A szicíliaiak kezdő csatára a Sassuolo ellen elvesztett bajnokin Balogh Norbert volt, de gond nem csak vele, hanem a helyére később beálló – korábban a Videoton által is megfigyelt – Ilia Nesztorovszkival is volt. A La Repubblica című lap helyi, nyomtatott verziójában két teljes oldalt szentelt a kérdésnek.

– A két csatár, akiknek a gólszerzés lenne a feladata, nem hogy nem talált be, de még csak kapura sem lőtt. A Barit még sikerült így kiejteniük az Olasz Kupából [egy 120. percben, emberelőnyből lőtt góllal jutott tovább a Palermo – a szerk.], de a Sassuolo ellen ugyanez történt. Nem meglepetés, hogy Baloghot kifütyülték – szól az erős felütés.

– Nesztorovszkival együtt össze sem lehet őket hasonlítani a Serie A bármely csatárával. Elvesztett párharcok, meggondolatlan cselekedetek, rettenetes ütemtévesztések fejelésnél. Talán előbb-utóbb elkezdenének kapura lőni, de még akkor is messze lennének az olasz futballtól, és a Palermónak sincs ideje várni a saját csatáraira, hogy legalább a kapu felé tartsanak – szól a verdikt.

– Olyanra van szükségük, aki bármikor bevethető és beleillik a csapatjátékba. A Sassuolo ellen a Palermo megmutatta, hogy egy igazi befejező csatár kell nekik és nem olyan, mint Balogh és Nesztorovszki – írta a La Repubblica, majd számba vette a tréner kétségbeesett kapálózásait.

– Ballardini megpróbálta Quaisont betenni középcsatárnak, de a kísérlet nem sikerült. Megpróbálta bevetni a kiforratlan játékost, Sallait, aki legalább mutatott valamit. Az egyébként jól játszó Bentivegna és Embalo sem középcsatárok. Marad Trajkovszki, de ő nem volt bevethető. A fentiek alapján Faggiano [a sportigazgató – a szerk.] feladata az, hogy csatárt keressen. Az igazság az, hogy kevés olyan van, akinek olyan képességei vannak, amire a Palermónak szüksége van, és még kevesebb, akit meg is tudnak fizetni – fogalmazott a lap.

Szintén felfigyelt a gondokra a Corriere dello Sport.

– A múlt és a ma csatárai Palermóban. Cavanitól Djurdjevicsig, Dybalától Baloghig. Micsoda különbség! – szólt a szalagcím.

A cikk ezután összehasonlította a szicíliaiaknál korábban megforduló, mára klasszisnak számító csatárokat a mostani garnitúrával.

Az első oszlop a neveket, a második a Palermónál játszott meccsek és az azokon lőtt gólok számát, a harmadik a vételárat, a negyedik az eladási árat tartalmazza; alul természetesen a jelenlegi kerettagok vannak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik