Légiósok bajnokok ligája

Nikolicsék döntetlent játszottak, ott lesznek a BL-főtáblán

A Legia egy hajrágóllal megőrizte előnyét az írek elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján.

Kedd este öt mérkőzéssel folytatódott a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszása. A játéknapon Nikolics Nemanja csapata, a lengyel bajnok Legia Warszawa saját közönsége előtt lépett pályára az ír Dundalk ellen.

A Nikoliccsal a kezdőben felálló Legia 2-0-s előnyt harcolt ki magának a párharc első meccsén, így a szurkolókat talán annyira nem sokkolta a vendégek vezető találata: Benson a 19. percben juttatta előnyhöz az íreket. A folytatásban nem változott a különbség, így a szünetben még a varsóiak álltak továbbjutásra.

A második félidőben sokáig nem is változott az állás: a magyar válogatott csatárát a 71. percig pályán tudó, sokkal több gólszerzési kísérlettel próbálkozó Legia őrizte összesítésbeli előnyét még úgy is, hogy a 67. perctől emberhátrányban játszott Hlousek kiállítását követően. A csapat aztán a 92. percben
Kucharczyk révén egyenlített is, így 3-1-es összesítéssel bejutott a BL-főtáblára.

Idegenben szerzett kétgólos hátrányát nem tudta ledolgozni a Plzen, sőt a hajrában ki is egyenlítettek a bolgárok, így a Ludogorec története során másodszor is BL-csoportkörös. Túl nagy hátrányt szedett össze az izraeli bajnok idegenben ahhoz, hogy hazai pályán behozza, de közel járt hozzá, ám végül a Celtic ünnepelhetett a Beer Seva otthonában. Emerson és De Rossi kiállítását követően kilenc emberrel maradt a Roma, így esélye sem volt az addigra összeszedett 1-0-s hátrány ledolgozására a Porto ellen, mely végül az olasz fővárosban ütötte ki ellenfelét. Hiába BL-csoportkörös alanyi jogon a Sevilla, a Villarreal kiesésével így is csak négy spanyol csapat lesz a BL főtábláján. A Monaco kettős győzelemmel jutott túl a spanyolok elleni párharcon.

Bajnokok Ligája-selejtező, rájátszás


Keddi mérkőzések:

Legia Warszawa (lengyel) – Dundalk (ír) 1-1 (0-1)

Továbbjutott: Legia (3-1)

AS Monaco (francia) – Villarreal CF (spanyol) 1-0 (0-0)

Továbbjutott: Monaco (kettős győzelemmel, 3-1)

AS Roma (olasz) – FC Porto (portugál) 0-3 (0-1)

Továbbjutott: Porto (4-1)

Hapoel Beer Seva (izraeli) – Celtic (skót) 2-0 (1-0)

Továbbjutott: Celtic (5-4)

Viktoria Plzen (cseh) – Ludogorec Razgrad (bolgár) 2-2 (1-1)

Továbbjutott: Ludogorec (4-2)

Olvasói sztorik