Légiósok

Nagy Ádám lehet a meccs embere a Serie A-ban – szavazás

Eközben a Bologna legendája egy másik klasszishoz hasonlítja a magyar középpályást.

Vasárnap debütált új csapatában, az olasz élvonalbeli Serie A-ban Nagy Ádám, a magyar válogatott középpályása. A pazar bemutatkozást már sokan méltatták, most maga a klub írt ki szavazást a szurkolók számára, hogy eldöntsék, ki is lett a meccs legjobbja. Nagy Ádámra ezen a linken facebookos bejelentkezéssel vagy regisztráció után lehet voksolni.

A Bologna egyik legnagyobb legendájának számít Franco Cresci, aki 1968 és 1979 között 300 meccset húzott le a piros-kékeknél. A 71 éves, később edzősködő ex-hátvédet a tuttobolognaweb.it kérdezte.

– Szép munka volt! Valaki már Bulgarellihez hasonlította. Talán igaza volt, de ez egyelőre kockázatos kijelentés, hiszen egy huszonegy éves játékos körül nem szabad túl nagy felhajtást csapni – mondta Cresci.

Giacomo Bulgarelli 1959 és 1975 között majdnem 400 bajnokin lépett pályára a Bolognában, és 29-szeres olasz válogatottnak is mondhatta magát a 2009-ben elhunyt középpályás.

– Nagyban egyértelműen óriási potenciál van még, ahogy sok más játékosban is a keretből. A csapat remekül fókuszál a fiatal tehetségekre. Ugyanakkor hiába mondjuk, hogy „fejlesszünk fiatalokat”, ha azok a kispadon ülnek… – zárta szavait Cresci.

Olvasói sztorik