Légiósok

Nincs olyan lap, amely ne dicsérné Nagy Ádámot

Már az első fordulóban felhívta magára a figyelmet jó játékával a magyar focista. Olasz lapszemle.

Mint ismert, vasárnap este Nagy Ádám kezdőként lépett pályára a Bolognában a Crotone elleni hazai fellépésen az olasz bajnokság első fordulójában. A magyar játékos egészen a 78. percig a pályán volt, csapata végül 1-0-ra nyert. Ahogyan arról a mérkőzés után beszámoltunk, a futballstatisztikákkal foglalkozó WhoScored.com az olasz bajnokság mérkőzéseinek elemzését is végzi, a lap pedig 7.3-as pontszámmal osztályozta a magyar teljesítményét, ami a mérkőzés döntő többségében a legmagasabb értékelésnek számított.

Azonban nem ez az oldal az egyetlen, ami kiemeli a fiatal középpályás mutatott játékát. A tuttobolognaweb.it 6.5-ös osztályzatot adott Nagynak, ennél jobbat csupán négy focista kapott a hazaiaktól a pályára lépő tizennégy játékos közül. A lap megemlíti, hogy a magyar a bal és a jobb lábát is egyaránt nagyszerűen használta, nagyon sokat futott, és rengeteget változtatta pozícióját, sok helyen besegített a védekezésben. A második játékrészben már kevesebbet volt játékban, de összességében elmondható, hogy nagyon tehetséges játékos, és ezt meg is mutatta a meccsen.

A crotonesport.com a bolognaiak győztes góljának szerzőjét, Destrót vélte a legjobbnak 7-es osztályzattal, a vendégek közül pedig a kapus Cordaz kapott hasonló jegyet. Utána viszont rögtön ott van a nyomukban a képzeletbeli dobogón Nagy Ádám 6.5-tel. Ahogyan az oldal írja, szép kilátásokkal rendelkező játékos, nem kimondott irányító, a meccsen legfőképpen nagyon erőteljes játékával emelkedett ki, és csapata egyik legjobbja volt.

A dotsport.ita mezőny legjobbjának (7.5 pont) a Crotone kapusát nevezte meg, viszont a Bologna legjobbjának, és összességében a mezőny második legsikeresebb játékosának Nagy Ádámot tartja 7-es pontszámmal. Az oldal nem csak a védekező teljesítményét, hanem a támadásban nyújtott játékát is kiemeli. Erősségének vélik még a futómennyiségét, és azt, hogy megfelelő intelligenciával rendelkezett ahhoz a poszthoz, amit betöltött.

Olvasói sztorik