Légiósok

Légióskörkép: Kleinheisler bemutatkozott a Darmstadtban

A Német Kupában bizonyíthattak a magyaros csapatok.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Német Kupa első fordulójának vasárnapi játéknapján több magyar érdekeltségű mérkőzést is rendeztek. Kleinheisler László tétmeccsen mutatkozott be az SV Darmstadt 98 színeiben: a Bremer ellen 7-0-ra megnyert találkozón a szünetben, 4-0-s állásnál állt be. Szalai Ádám nem kapott lehetőséget a Hoffenheimben, mely 6-0-ra verte az Egestorf-Langredert. Megyeri Balázs helyett Sascha Burchert védte a Greuther Fürth kapuját a Nordersterdt ellen 4-1-re megnyert kupameccsen.

Huszti Szabolcs csapata, az Eintracht Frankfurt tizenegyesekkel jutott a tovább a Magdeburg ellen a Német Kupában: az 1-1-gyel végződő meccset a magyar szélső végigjátszotta, a kétszer 15 perces ráadást követően pedig a tizenegyespárbajban is a labda mögé állt. Tizenegyesét belőtte, csapata ezzel nyert 4-2-re.

Dárdai Pál Herthája is kicentizte a továbbjutást.

Mindhárom magyar játékos pályára lépett a Serie A nyitófordulójában: Nagy Ádám győztes meccsen debütált a Bolognában, míg Balogh Norbert és Sallai Roland csapata, a Palermo pont nélkül maradt.

Az osztrák bajnokság ötödik fordulójában a Rapid Wien az AC Wolfsberger otthonában játszott 1-1-et. A vendégeknél Szántó Tamás a kispadról követte az eseményeket.

A Miriuta László vezette CFR Cluj 5-1-re verte az Astrát a román élvonal ötödik fordulójában.

Köteles László ezúttal is padozott a KRC Genkben, mely 3-0-ra verte a két tizenegyest is rontó Lokerent a belga első osztály negyedik fordulójában.

Futács Márkó az 54. percben jutott szóhoz a Hajduk Split színeiben, de az akkor már 3-1-es hátrányban lévő csapatán ő sem tudott segíteni: az együttes végül 4-2-re kapott ki a Rijekától a horvát élvonal hatodik fordulójában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik