Légiósok

A Wisla nem igazolhat, Guzmics Kielcébe is elmegy a csapattal

Közel sem ideális a helyzet a krakkói klub és a magyar védő számára.

Ahogy arról a Rangadó.hu korábban is beszámolt, Guzmics Richárd klubja, a Wisla Kraków nehéz helyzetben van, csúszással kell számolni a fizetéseknél, a magyar védő pedig távozni szeretne a csapattól.

A wislaportal.pl cikkéből most az is kiderül, hogy a krakkóiakat kizárták az átigazolásokból, így távozóikat nem pótolhatják. Ez tovább csökkenti Guzmics Richárd elvesztésének esélyét, a magyar válogatott védő pedig a Kielcébe utazó keretnek is tagja.

A tabellán egyelőre utolsó Wislánál Guzmics egy meccset játszott eddig, a télen pedig már a klub engedélye nélkül is tárgyalhat majd más csapatokkal, hiszen szerződése jövő nyáron lejár.

– Tudom, hogy Richárdnak esélye nyílt, hogy Olaszországba igazoljon. Nem örülök, hogy nem jött össze. Fél lábbal már Pescarában volt, korábban pedig majdnem Kínába igazolt. Ő is öregszik, ez remek lehetőség lett volna neki, hogy pénzt keressen és új környezetbe kerüljön. A játékosok tudják, hogy ez nem mindig könnyű, ha egy ilyen üzlet nem valósul meg, néha szomorúak lesznek, de Richárdon látom a mentális fejlődést – fogalmazott Dariusz Wdowczyk, a Wisla edzője.

– Engedjük, hogy tovább dolgozzanak, hogy a legjobbat hozza ki magából. Ha ez megtörténik, akkor talán ezek az ajánlatok is realizálódnak majd – tette még hozzá.

Guzmics 2014 óta erősíti a Wislát, 2005-től volt a Haladás labdarúgója, ahonnan első ízben válogatott is lett. A nyári Európa-bajnokságon a mieink kezdőjátékosának számított.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik