Légiósok

A meccs egyik legjobbjaként debütált Nagy Ádám a Bolognában

Balogh Norbert ezzel szemben a teljes mezőny második legrosszabb teljesítményét hozta; Sallai pazarul játszott.

A futballstatisztikákkal foglalkozó WhoScored.com az olasz bajnokság mérkőzéseinek elemzését is végzi, így a Nagy Ádámot foglalkoztató Bologna, illetve Balogh Norbert és Sallai Roland Palermója sem maradhatott ki a sorból.

Mint beszámoltunk róla, mind Nagy, mind Balogh kezdőként kapott lehetőséget csapatában – a Bologna az újonc Crotonét, a Palermo a Sassuolót fogadta.

A lap értékelései szerint a Bologna–Crotone találkozón az egyik legjobb teljesítménnyel Nagy Ádám rukkolt elő. A magyar szűrő középpályás 78 perc alatt 7.3-as pontszámmal zárt, amely csapata fölényét és hajrábeli győzelmét hozta – a végeredmény 1-0 lett. A magyar válogatott játékos a mérkőzés döntő többségében a legmagasabb értékeléssel bírt, de a lecserélése után esett győztes gól egy kissé felborította a viszonyokat, így végül Masina és Destro is megelőzte – utóbbi az egyetlen találat szerzője.

Talán nem véletlen, hogy csak 56 perc jutott Balogh Norbertnek a Palermóban. A fiatal csatár a 6-os kezdőérték alatt, 5.9-del jött le a pályáról, a helyére az egykoron a Videotonnal is hírbe hozott Ilia Nesztorovszki állt. Baloghnál csak a hajrában két sárgával a kiállítás sorsára jutó Szlobodan Rajkovics lett rosszabb (5.2). A szicíliai csapat ráadásul 1-0-s vereséget szenvedett.

A szintén a Palermo keretébe tartozó Sallai Roland is lehetőséget kapott, ő a 69. minutumban lépett pályára. Ő magasabb pontszámmal zárt, mint honfitársa: 6,4-det kapott – ez egy csereként beálló játékostól igen tisztes teljesítménynek számít.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik