Légiósok

Légiós-körkép: Stieber álomgólt lőtt, Bogdán tizenegyest védett

Kalmár belőtte a sajátját, Gulácsinak nem sikerült hárítania a tizenegyes-párbajban.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel élvonal hatodik körében a címvédő Legia nagy meglepetésre hazai pályán 3-1-re kikapott az újonc Arka Gdyniától. A varsóiak a keretbe sem nevezték a tavalyi gólkirályt, Nikolics Nemanját.

A Cracovia hátvédje, Litauszki Róbert a kispadon kezdte, és ott is fejezte be a Ruch Chorzow elleni hazai meccset, amely 1-1-es döntetlennel ért véget.

Németh Krisztián ezúttal is eredményes volt a katari al-Garafa SCedzőmérkőzésén!

A szlovák élvonal hatodik fordulójában Priskin Tamás végigjátszotta a Slovan Bratislava meccsét, csapata 1-0-ra nyert a Zilina ellen. Vida Kristopher a 81. percben állt be a Dunaszerdahely együttesébe, amely 1-0-ra kikapott a Michalovce vendégeként.

A hétvégén a Német Kupa első fordulóját rendezik Németországban, amelynek szombati játéknapján négy magyar játékos csapata is érdekelt volt a küzdelmekben.

Gulácsi Péter a kezdőben kapott helyet az RB Leipzig együttesében, amely a Dynamo Dresdennél vendégeskedett. A lipcseiek már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, a második játékrészben azonban elfogyott az előny, kiegyenlített a hazai együttes, így kilencven percnyi játék után 2-2 állt az eredményjelzőn, így hosszabbítás következett. Gól nem esett, viszont a 117. percben beállt Kalmár Zsolt, aki a büntetőpárbajban betalálat. Csapattársa, Kaiser azonban hibázott, és mivel Gulácsinak nem sikerült hárítania egyetlen büntetőt sem, így a Leipzig búcsúzott a sorozattól.

Stieber Zoltán is az elejétől a végéig pályán volt a Német Kupa-mérkőzésen. A Kaiserslautern magyarja a 36. percben óriási gólt lőtt, vagy ahogyan a csapat hivatalos oldala fogalmazott: “Traumtor”, azaz álomgólt láthattak a nézők a honfitársunktól. A találat ellenére azonban bajba került a Kaiserslautern a rendes játékidőben, a vendégek viszont a 95. percben kiegyenlítettek, így 3-3-as döntetlen után ott is hosszabbításba torkollott a mérkőzés. A 106. percben pedig nagy meglepetésre a Hallescher szerezte meg a negyedik gólt, amelyre nem érkezett válasz, így Stieberék búcsúztak a kupától

Nagy Dániel a keretben sem volt a Würzburg Kickers hazai fellépésén, amely végül hosszabbítás után 1-0-ra kiejtette a Braunschweiget.

Bogdán Ádám a negyedik bajnokiját is végig védte a Wiganben, amely 4-3-ra kikapott a Nottingham Forest vendégeként. A hazaiak szerezték meg négy alkalommal is a vezetést, ám Bogdánék csak háromszor tudtak egyenlíteni . A négy bekapott gól ellenére a magyar kapus nagyszerűen védett, a Wigan Twitter-oldalának beszámolója szerint a 22. és a 28.percben is hatalmas bravúrt mutatott be, ám ez még nem minden. A második félidőben 2-1-es hazai vezetésnél tizenegyest is hárított.

Gyurcsó Ádámék idegenben gyűjtötték be a három pontot a Piast Gliwice otthonában. A magyar játékos kezdő volt a Pogon Szczecinben, a 26. és a 91. percben szerzett góllal pedig 2-0-ra nyertek. Gyurcsót a 93.percben lecserélték.

Olvasói sztorik