Légiósok

„Nikolics olyan, mint tavaly, de fáradt”

A negyedik legjobb volt a Legiában a kupakieséskor.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról a Rangadó.hu is beszámolt, a Legia Warszawa Nikolics gólja ellenére búcsúzott a Lengyel Kupától a másodosztályú Górnik Zabrze poklában.

A Legia legnagyobb szurkolói oldala, a legia.net minden játékosról pár soros értékeléssel szolgált a csalódást keltő meccsről, a szurkolók pedig 5-ös skálán dönthették el, hányast adnak a labdarúgóknak.

Nikolics Nemanja 3,88-as értékelést kapott, ezzel a 4. legjobb lett a fővárosiaknál, a szerkesztők pedig így látták a teljesítményét:

– Kiváló első félidő, egyértelműen az idei legjobb. Sokszor találkozott a labdával, megjátszotta a társakat, remekül mozgott, olyan volt, mint a tavalyi idényben. A gól előtti háromszögelése is szép volt, nagy sebességgel érkezett meg a tizenhatosra. Egy óra után azonban kezdett fáradni, így érthetetlen, miért hagyta fent a tréner 120 percig. Ekkor már alig-alig vett részt az akciókban. Egy edzőnek tudnia kéne, mikor kell lecserélni a játékosát – szólt a verdikt.

Mozgósítás Írországban

A varsóiakkal kapcsolatos hír, hogy szerdán az ír Dundalkkel játszanak a BL-rájátszásban, továbbjutás esetén pedig már a csoportkörben találnák magukat. A párharc mindkét fél számára történelmi jelentőségű (ír csapat még sohasem szerepelt a BL legjobb 32 együttese közt), a BATE-t kiejtő gárdánál pedig óriási mozgósítás folyik, hogy minél többen látogassanak ki az odavágóra.

A találkozóra a dublini ír nemzeti stadionban, az AVIVA Stadiumben kerül sor, amely mintegy 50000 néző befogadására alkalmas, Dundalk viszont egy mindössze 37000-es város. Az akció twitteres kódja a #GreenArmyNeeded, azaz a “Zöld Hadseregre Szükség Van”.

A SportsJoe.ie című oldal azt írja: “Egy estére mindannyian írek lehetünk. Az ország focijának szüksége van erre!”. Mi több: a Dundalk-Dublin útvonalon ingyenes buszjárat is indul.

Az első találkozó szerdán 20:45-kor kezdődik majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik