Légiósok

Kádár átjátszhatatlan volt – dicsérik a védőt Lengyelországban

A szurkolók fogadtatása már vegyesebb...

A Lech Poznan legfőbb szurkolói oldalának, a kkslech.com-nak szerkesztői a Poznan minden meccsén közelről figyelik meg egy-egy játékos teljesítményét. A Lech pénteken megtörte a jeget és az 5. fordulóban első győzelmét aratta, méghozzá a Cracóvia ellen, az éppen értékelt labdarúgó pedig a magyar válogatott balhátvédje, Kádár Tamás volt – ahogy a kkslech.com is írja, lehet, hogy több esélyük nem lesz őt vizsgálni…

Az oldal szerint Kádár a Lech védelmének támadásban legaktívabb tagja volt. Elkötelezett, körültekintő, jól szerelő, átjátszhatatlan, ami a sebességének betudható. Állításuk alapján úgy festett, hogy a lehető legtöbbet akarja nyújtani, hátha valaki felfigyel rá és távozhat. Az első félidőben még egy 30 méteres, életerős lövést is emleget részéről a kkslech.com.

A második játékrészben a leírás alapján inkább a védekezésre koncentrált, de effektíven dolgozott. A 80. percben egy jó meccset követően hagyhatta el a pályát, a vezetőedző, Jan Urban szerint elfáradt. Ő szerelte a legtöbbet a csapatból (8-at), 44 passzából 37 volt pontos; a lengyel portál pedig csak azt sajnálja, hogy ezt a teljesítményt nem a Poznanért való küzdelem céljából rakta le az asztalra, hanem a minél hamarabbi távozás érdekében.

A cikk alatt kommentelési lehetőséget is biztosítottak a szurkolók számára, a fogadtatás pedig igencsak vegyes volt. Kádár távozási szándékát nem mindenki fogadta jól.

– Az ilyen mértékű butaság minden játékost beáraz. El akart menni egyszer, kétszer, nincs szükségünk ilyen karakterű labdarúgóra – írja egyikük.

– Azt hiszem, más meccset néztünk. Ismét buta hibákat, szabálytalanságokat követett el, átlagos játékos – szól egy másik verdikt.

– Én szeretem Kádárt, de ez nem élete legjobb meccse volt – vélekedett egy harmadik.

– Kádár balhátvédként klasszis – írta egy dicsérő szurkoló.

Olvasói sztorik