Légiósok

Nagy végig a pályán volt, Balogh száz percet játszott

Ünnepelhettek az Olasz Kupában; Kádárral a soraiban nyert a Lech Poznan.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Bologna péntek este az előző idényben a feljutásról éppen csak lemaradó, másodosztályú Trapanival csapott össze az Olasz Kupa 64-es főtábláján. A Serie A rajtjára készülő együttesben kezdőként kapott helyet a nyáron a Ferencvárosból szerződtetett Nagy Ádám is, aki így a klub első tétmeccsén rögtön a kezdősípszótól bizonyíthatott Roberto Donadoni vezetőedzőnek. Nagy végig a pályán volt, csapata 2-0-s győzelemmel lépett a következő körbe.

Balogh Norbert csapata, a szintén élvonalbeli rajtra készülő Palermo is pályára lépett a kupában: a Serie B-s Bari ellen harcolhatta ki a továbbjutást. A magyar csatár – honfitársához hasonlóan – szintén csapata kezdőjébenkapott helyet. A Palermo másik magyarja, a kerethez pár napja csatlakozó Sallai Roland viszont izomfáradalmak miatt nem került be a keretbe. A mérkőzés a 0-0-s rendes játékidő után hosszabbítással folytatódott: Balogh Norbertet a 100. percben cserélték le, 0-0-s állásnál. A találkozót végül egy 122. percben szerzett Palermo-gól döntötte el – Baloghék csapata 1-0-s győzelemmel jutott tovább.

Kádár Tamás kezdőként a 80. percig volt a pályán a Lech Poznan hazai bajnokiján. A Cracovia Kraków ellen 2-1-es győzelmet aratott a csapata – a magyar védőt 2-0-nál cserélték le – a lengyel élvonal ötödik fordulójában, így megszerezte idei első bajnoki sikerét. A vendégeknél Litauszki Róbert a kispadon kapott helyet, de nem jutott szóhoz.

Olvasói sztorik