Légiósok

Sztáredzővel küzd új klubja ötödik bajnoki címéért Dzsudzsák

A korábbi Atlético Madridot irányító Javier Aguirre vezetésével az ázsiai Bajnokok Ligájában is bizonyíthat a magyar szélső.

Kedden írta alá kétéves szerződését az Egyesült Arab Emírségek-beli al-Vahda csapatához a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs. Az arab klub a hírek szerint a Hertha ajánlatát múlta felül, és 3 millió eurót fizetett a ballábas szélsőért, aki állítólag éves szinten 3.36 millió eurót, azaz 1 milliárd 44 millió forintot kereshet. A Rangado.hu az alábbi cikkben bemutatja Dzsudzsák új klubját: lássuk, mit érdemes tudni az al-Vahdáról!

Az al-Vahda fiatal klub, 1974-ben alapították Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában. A csapat a hazai mérkőzéseit 1995-ben épült Al-Nahyan stadionban játssza, amely 11 500 néző befogadására alkalmas. Dzsudzsák Balázst az előttünk álló két évben a nemzeti színek mellett a legtöbbet gesztenyebarna, fehér és szürke színű mezben láthatjuk majd, ugyanis ezek az arab klub színei.

Dzsudzsák igazi sztártréner kezei alatt dolgozhat új klubjában, az arab együttes vezetőedzője ugyanis az a Javier Aguirre, aki korábban a spanyol élvonalbeli Espanyolt, Zaragozát, és Atlético Madridot is irányította. Az 57 éves mexikói szakember Japán és Mexikó szövetségi kapitányaként is ténykedett.

A magyar válogatott csapatkapitánya mellett a gárda legnagyobb sztárja és legértékesebb játékosa a chilei-venezuelai kettős állampolgárságú Jorge Valdivia, aki pályára lépett és bombagólt lőtt a 2014-es világbajnokságon, illetve Copa Américát is nyert a chilei válogatottal. A mértékadó Transfermarkt 4.5 millió euróra becsüli a támadó középpályás értékét, aki 2015-ben került al-Vahdához a Palmeirastól, de korábban megfordult – többek között – a Colo Colóban, a Servette-ben és a Rayo Vallecanóban is.

Az al-Vahda az Arabian Gulf League bajnokságban szerepel, melynek előző kiírásában a harmadik helyen zárt, így kiharcolta az ázsiai Bajnokok Ligájában való indulás jogát. A ligát egyébként az al-Ahli nyerte, 23 ponttal megelőzve Dzsudzsák új együttesét.

Az al-Vahda eddig négy bajnoki címmel büszkélkedik, és Dzsudzsák igazolásával bizonyára az ötödikre hajt rá a csapat, amely szeptember 16-án játssza első bajnokiját.

Olvasói sztorik