Légiósok

„Biztosan ment volna Balázs jobb bajnokságba, ha lett volna lehetősége”

Glázer Róbert szerint nem szabad leírni az Al-Vahdát, ha Dzsudzsák jól szerepel, onnan is előreléphet.

Az Al-Vahda mindenben megállapodott a Bursasporral, majd Dzsudzsák Balázs is aláírta szerződését, így a magyar válogatott csapatkapitánya az arab együttesnél folytatja pályafutását. A váltás negatív visszhangot váltott ki a szurkolókban Magyarországon, szerintük a játékos ismét az anyagi szempontok alapján döntött, nem a szakmai előrelépést választotta. Az átigazolásról érdeklődésünkre a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Glázer Róbert mondta el a véleményét.

– Balázst nagyon jó focistának tartom, aki egy nagyszerű bajnokságba igazolt Debrecenből. Emlékszem, mennyire vártam a vasárnapi holland bajnokikat, hogy lássam őt játszani a PSV-ben, akkoriban felfelé ívelt a pályafutása. Az Anzsiba igazolását nem tartottam jó ötletnek, bár nem szabad lenézni az orosz bajnokságot, de feltételezem, hogy az anyagi szempont volt a meghatározó annál a váltásnál. Az alapproblémát abban látom, hogy amikor a Dinamo Moszkvába igazolt 16 millió euróért, nagyon magasra tette a lécet, felment az ára, és láthatjuk, hogy ma már a hárommilliót is alig fizetik meg érte, pedig szakmailag jó állapotban van, jó a bal lába, taktikailag érett. Véleményem szerint jelenleg 29 évesen még négy-öt évet tudott volna komolyabb európai bajnokságban játszani. A selejtezőkön és az Európa-bajnokságon is meghatározó volt, a hátán vitte a magyar válogatottat. Sajnos nem jött össze a Hertha, pedig úgy éreztem, hogy sikerül majd odaigazolnia – kezdteGlázer Róbert.

– Az arab lehetőséget sem szabad lenézni, de szakmailag talán még több volt a pályafutásában. Viszont ott van az anyagi szempont is, és ha azt nézzük, hogy 29 éves, lehet, hogy már a jövőjét is meg akarja alapozni ezzel a döntéssel. Csínján kell azonban bánnunk a szavakkal, hiszen nem tudhatjuk, mi történt a háttérben, lehet, hogy a Bursaspor ragaszkodott ehhez a hárommillió eurós vételárhoz, amit viszont más klubok nem voltak hajlandóak kifizetni érte. Egy ilyen átigazolásban rengeteg minden közrejátszik: az eladó és a vevő klub érdekei, a menedzser, és csak azután az egyéni érdek. Könnyen mondhatnám én is, hogy „inkább maradt volna a Bursában”, hiszen a török bajnokság magasabban jegyzett, de csak ő és a menedzsere tudja, mi történt pontosan a háttérben, úgyhogy inkább sok sikert kívánok Balázsnak. Biztos vagyok benne, hogy ő is ment volna inkább francia, német, vagy angol klubba, ha lett volna rá lehetősége. Ez azonban nem csak rá jellemző, hiszen az Európa-bajnokság után nem igazán kapkodnak a magyar játékosokért az európai klubok, befagyott a piac, ez számomra meglepő. Ez talán azért is lehet, mert a Belgium elleni mérkőzés nagyon sokat nyomott a latba, és ott nem játszottunk jól – érvelt a korábbi szövetségi kapitány, majd pozitív hangvételben zárta az interjút.

– Bízzunk abban, hogy a közel-keleti bajnokságok is elérhetőek lesznek nemsokára a tévében, hiszen ott is vannak jó meccsek és sok néző a lelátón. Legyünk pozitívak, ha nagyon jó teljesítményt nyújt, szakmailag akár fejlődhet is Dzsudzsák, és onnan is lehet előrelépés – mondta Glázer Róbert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik