Légiósok

Légiós-körkép: Priskin betalált a tizenegyes-párbajban, Bőle kezdő volt a kupában

Litauszki és Kádár is pályára lépett Lengyelországban.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Priskin Tamás a kispadon kezdte a mérkőzést a Vranov-Slovan Bratislava Szlovák Kupa összecsapásán. A magyar csatár a 68. percben állt be, tizenkét perccel később pedig nagy helyzetbe került, de az utolsó pillanatban az egyik hazai védő óriásit mentett. A találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, és tizenegyes-párbaj döntött a továbbjutó kilétéről. Priskin Tamás is odaállt a büntetőhöz, és sikeresen értékesítette is azt, majd végül a csapata 3:2-re megnyerte az “orosz rulettet”, és továbbjutott a kupából a legjobb 32 együttes közé.

A Román Kupa nyolcaddöntőjében a kezdőcsapatban kapott helyett Bőle Lukács a CSM Iasiban, amely együttes a Botosani vendégeként lépett pályára, és végül 1-0-ás vereséget szenvedett, így elbúcsúzott a kupaszerepléstől.

Guzmics Richárd a keretben sem volt a Wisla Krakow mai Lengyel Kupa fellépésén. A krakkóiak megszenvedett a Sosnowiec otthonában, a rendes játékidőben 3-3-ra végeztek a felek, a 2*15 perces hosszabbításban azonban lőttek egy gólt a vendégek, így továbbjutottak a nyolcaddöntőbe.

Kádár Tamás csapata, a Lech Poznan is idegenben szerepelt, és 3-0-ra győzött a Podbeskidzie vendégeként. A magyar játékos balhátvédként a kezdőcsapat tagja volt.

Litauszki Róbert miután a bajnokságban kiszorult a kezdőcsapatból, a kupamérkőzésen ezúttal kezdődként kapott lehetőséget a Cracoviában. A Jagiellonia azonban borsot tört az orruk alá, és 1-0-ra legyőzte Litauszkiékat. A magyar játékos végig játszotta a meccset, a 66. percben sárgát kapott.

Bogdán Ádám a kispadról nézte végig a Wigan Ligakupa meccsét, amelyen végül egy 83. percben kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett az Oldhamtől. A Wigan gólját a szurkolók kedvence, Will Grigg szerezte.

Olvasói sztorik