Légiósok

Eggyel kevesebb opció Nikolicsnak? Csatárt igazolt a Porto

A Legia csatárt keres, a Hull szurkolói viszont szavaztak: szívesebben látnák Bonyt vagy Robson-Kanut.

Továbbra sem dőlt el a magyar válogatott csatár, Nikolics Nemanja sorsa. A Legia Warszawa gólkirályával kapcsolatban több klub neve is felröppent már, de ő egyelőre továbbra is a varsóiakat erősíti.

Elfogyott a türelem

Az egyik potenciális kérő azonban megunta a várakozást és csatárt igazolt: a Porto a Gent 27 éves játékosát, Laurent Depoitre-ot csábította magához hatmillió euróért. Ezek után aligha szeretnék majd Nikolicsot is a soraikban tudni.

Hírnevével viszi a pálmát Bony

A hírek szerint szintén a háromszoros magyar gólkirályt akarja a Hull City. A „tigrisek” állítólag már egy hárommillió fontos ajánlatot is tettek Nikóért. Az egyik helyi lap, a Hull Daily Mail szavazást írt ki, amelyben azt kérdezték a szurkolóktól, kit látnának a legszívesebben a csapatban.

Nikolicsra a harmadik legtöbb szavazat érkezett – de azon nem igazán kell meglepődni, hogy az első a Manchester City csatára, az elefántcsontparti Wilfried Bony lett. A 27 éves játékos már befutott sztárnak számít, a résztvevők 61 százaléka választaná őt.

Szintén megelőzte a magyar támadót Hal Robson-Kanu, aki továbbra is csapat nélkül tengődik. A Readingtől távozott csatár remek játékkal és egy pazar góllal vétette észre magát az Eb-n, a briteknél pedig a hazai játékosoknak sokkal nagyobb az ázsiójuk a külföldieknél, így a walesi labdarúgó 11 százalékot kapott. Nikolics kilenc százalékon végzett.

A Legia már keresgél

A korábbi Videoton-játékos távozását erősítő hír, hogy a Legia érdeklődik a Crvena zvezda csatára, Hugo Vieira iránt. A szerb bajnok portugál légiósáért 1.5 millió eurót kérnének déli szomszédaink. A varsóiak egyébként nagyon kevés gólt szereztek eddig a 2016–2017 szezonban, így az sem kizárt, hogy nem a magyar helyére, hanem mellé igazolnának támadót.

Feltételezések szerint Nikolics a BL-csoportkör kiharcolása után hagyná el a Legia Warszawát. A fővárosiak – akiknek négy meccsen lőtt mind a négy gólját Nikolics szerezte – a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében a BATE Boriszovot meglepetésre kiejtő ír Dundalkkal játszanak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik