Légiósok

Gyurcsó gólpassza egy, Szántó asszisztja három pontot ért

Vasárnapi légióskörkép: Nikolicséknak nem ment a góllövés.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Megyeri Balázs védte a német másodosztály első fordulójában a Greuther Fürth kapuját. Az együttes debütáló hálóőre hibátlanul látta el feladatát, s mivel társai elől egy gólt is összehoztak, így 1-0-s sikerrel kezdett a csapat a sérült Simon Krisztiánt nélkülöző 1860 München ellen.

Gyurcsó Ádám passzából szerzett vezetést a Pogon Szczecin a lengyel bajnokság negyedik fordulójában. Az együttes a 61. minutumban került előnybe a Zaglebie Lubin otthonában, de egy hajrában kapott góllal végül csak döntetlent ért el. A magyar támadó végig a pályán volt.

A Rapid Wien magyar játékosa, Szántó Tamás kezdő volt az Austria elleni osztrák rangadón a bajnokság harmadik fordulójában. A magyar fiatal gólpasszal vétette észre magát a derbin: az ő átadásából szerzett vezetést a Rapid. A meccset végül 4-1-re nyerte a csapata, melyben az 57. percig volt a pályán.

Nikolics Nemanja a 75. percig volt pályán a Legia Warszawa vasárnapi bajnokiján. A lengyel címvédő a negyedik fordulóban a Piast Gliwiczével nem bírt: 0-0 lett a meccs, így a Legia egy győzelemmel és három döntetlennel áll négy kört követően.

A kispadról követte csapata bajnokiját Vécsei Bálint, a svájci Lugano magyarja. Az együttes 2-0-ra kapott ki a Vaduztól a harmadik fordulóban. Tőzsér Dániel nem volt keretben a Queens Park Rangers szezonnyitóján: a társak 3-0-ra verték a Leeds Unitedet az angol másodosztály első fordulójában. A sérült Kleinheisler László nélkül kapott ki 4-2-re a német Werder Bremen az angol Chelsea ellen játszott edzőmeccsen.

Köteles László is a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a KRC Genk 1-0-s vereséget szenved a Gent vendégeként a belga élvonal második fordulójában.

Olvasói sztorik