Légiósok

Nikolics: nincs jó formában a Legia

Nincs elájulva saját csapata teljesítményétől az Európa-szerte keresett magyar csatár.

Bár a Legia Nikolics Nemanja négy BL-góljával mind a két eddigi selejtezőkörét sikerrel vette, a bajnokságban erősen beragadtak és három meccs után öt ponttal jelenleg a hetedik helyen állnak. Túlzás volna azt mondani, hogy sziporkázó játékkal ejtették ki a bosnyák Zrinjski Mostar és a szlovák AS Trencin gárdáit, a helyzettel pedig a jelek szerint a magyar válogatott csatár is tisztában van. Nikót a szerdai továbbjutás után a polsatsport.pl kérdezte.

– Nagyon örülök, hogy már négy gólt lőttem a BL-ben – kezdte a Szlovákiában csapatával együtt találat nélkül maradó Nikolics. – Ez fontos nekem, a klubnak, a szurkolóknak, mindenkinek. Mindig azt mondom, ez a feladatom. Persze ez nem azt jelenti, hogy én juttattam a negyedik körbe a Legiát, ez az egész csapat kollektív érdeme. Talán nem sziporkáztunk, de effektívek voltunk. Óriási dolog a klub számára, hogy minimum az Európa Liga csoportkörében játszhatunk. Már csak egy lépésre vagyunk a Bajnokok Ligájától és fantasztikus volna, ha 20 év után ismét sikerülne bejutnia oda a csapatnak!

– Nem állítom, hogy jó formában lennénk csak azért, mert elértük az EL-csoportkört. Egy biztos: amikor elkezdtük a felkészülést, rengeteg játékosunk hiányzott sérülések és az Európa-bajnokság miatt, ráadásul Ondrej Dudát is elvesztettük. Sok problémával küszködünk, de meccsről meccsre javulunk. Senki nem várhatja el tőlünk, hogy az elejétől kezdve kimagaslóan játsszunk. Ez lehetetlen, a keret felének ki kellett hagynia az alapozást és a nyomás is nagyon nagy rajtunk – fejtette ki Nikolics, akit jövőjéről is kérdeztek.

– Jó lenne bejutni a csoportkörbe, de még nem tudom, hogy maradnék-e a Legiánál. Később még meglátjuk, mit csináljunk – mondta óvatosan a korábbi Videoton-támadó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik