Légiósok

Kádár félt a sérüléstől a legutóbbi bajnokin

Aggódott, hogy még nem áll készen a bevetésre, de posztriválisa kidőlése miatt kénytelen volt játszani.

A Lech Poznan pocsékul kezdte a 2016-17-es idényt. Kádár Tamásék három mérkőzés után mindössze egyetlen ponttal állnak a bajnokságban. A lengyel klub szerdai média napján a magyar válogatott védőt kérdezhették az újságírók.

– Az elmúlt időszakban be kellett pótolnom az edzésbeli lemaradást, mert keveset tudtam a csapattal dolgozni a szezon előtt. Mindent megteszek, hogy ismét formába lendüljek. A Jagiellonia elleni mérkőzés előtt egyébként nem is vártam, hogy pályára kerüljek, mert még csak egy hete tréningeztem a Lechhel. Nem éreztem magam 100%-ban késznek a meccsre, magas volt a sérülés kockázata – magyarázta Kádár, aki társa hátfájdalmai miatt lépett végül pályára.

– A második félidőben Gummy nem tudta folytatni a játékot, de szerencsére sikerült felvennem a meccs ritmusát, ami a védőknek a kispadról egyáltalán nem könnyű – mondta Kádár.

A Poznan a következő 7 napban 3 mérkőzést is játszik, de ez nem aggasztja a magyar válogatott balhátvédet.

– Nem gond. Egészen eddig csak heti egy találkozónk volt, úgyhogy ez normális. Ha a nemzetközi kupában is szerepelnénk, már keményebb lenne. Készen állunk a Lengyel Kupa és a bajnokság küzdelmeire is – nyilatkozta, majd kitért a csapat formájára.

– Kívüllről nézve nem látok problémát. Természetesen kevés gólt lövünk, de nem játszunk rosszul, helyzeteket teremtünk. Persze ezeket be is kéne lőnünk, különben nehéz lesz meccset nyerni…– fogalmazott.

– Természetesen mindannyiran jobbak, sikeresebbek szeretnénk lenni. A Lech még mindig az egyik legjobb csapat Lengyelországban. Edzések alatt nem érezhetünk szomorúságot. A játékosok tudják, hogy még többet kell dolgozniuk ahhoz, hogy felálljunk a padlóról – tette hozzá az egykori zalaegerszegi és diósgyőri bekk.

Olvasói sztorik