Légiósok

Klubváltás előtt Köteles

A magyar kapus örül, hogy a szurkolók kiállnak mellette, de ez semmin sem változtat a helyzetét illetően.

Az előző idényben mindösszesen 16 alkalommal lépett pályára Köteles László, a belga KRC Genk kapusa, az idei évadban pedig mind a négy tétmérkőzést a kispadról nézte végig. Legutóbb 2015 novemberében kapott lehetőséget a magyar hálóőr, aki természetesen nem elégedett a helyzetével, és mindenképpen olyan csapatban játszana a 2016-2017-es évadban, ahol számítanak rá.

– Nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan klubot váltok, igaz már jó néhány bajnokság elkezdődött, így ez nem lesz egyszerű. Éppen ezért ez a váltás még nem tekinthető százszázalékosnak, gyerekcipőben jár az egész ügy, viszont most vagyok abban a korban, ami egy kapus számára a legideálisabb. A Genknél azonban jelenleg csupán csak második számú hálóőrként számítanak rám, én pedig nem szeretnék a padon ülni – nyilatkozta a Rangadónak Köteles.

A magyar kapus közönségkedvencnek számít a Genknél, éppen ezért a drukkerek nem szeretnék, ha távozna, nemrégiben pedig Köteles házához is vonultak, ahol őt éltető énekeket daloltak. Nem sokkal később pedig internetes aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy biztosítsák támogatásukról a korábbi diósgyőri kapust…

– Nagyon örültem ezeknek a gesztusoknak, egy játékos életében óriási elismerés, ha a szurkolók kiállnak mellette. A klubvezetőkhöz is eljutott a hír, hiszen, ha jól tudom, a petíció mellett a szurkolók felmentek a vezetőséghez az irodába. Nem hiszem azonban, hogy a drukkerek ragaszkodása szerepet játszik a döntésemben, hiszen nem változott a helyzetem, én pedig játszani szeretnék.

Olvasói sztorik