Légiósok

„Kleinheisler berobbanhat a Bundesligába”

A Werderrel bajnoki címet szerző Lisztes Krisztián biztos benne, a magyar válogatott középpályás jól teszi, hogy kitart a brémaiak mellett.

Maga Kleinheisler László erősítette meg, fel sem vetődött benne, hogy a könnyebb utat választva otthagyja német együttesét, a Werder Brement. Mint ismert, a magyar válogatott kulcsjátékosa meglehetősen kevés lehetőséget kapott az ukrán Viktor Szkripnik vezetőedzőtől (Lisztes egykori csapattársa): hat bajnoki meccsen mindössze 190 percet tölthetett a pályán első (csonka) Bundesliga-idényében. Kleinheislert további három évig szerződés köti a Werderhez, és honfitársunk kijelentette, még keményebben tréningezve minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy pályára kerülhessen.

– Természetes, hogy Laciból nem lett sztár Brémában egy-két hónap alatt – kezdte a Rangadó.hu által megszólaltatott korábbi Werder-klasszis, a csapattal bajnoki címet nyerő Lisztes Krisztián. – Egyáltalán nem volt játékban, amikor Németországba igazolt, nyilvánvalóan fel kellett vennie a tempót, bele kellett rázódnia a kinti életbe. Biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban több lehetősége lesz, a remek Európa-bajnoki szereplés is hozzásegítheti ahhoz, hogy berobbanjon a Bundesligába.

Az Ferencváros korosztályos együtteseinek munkáját koordináló és játékos-megfigyelőként is besegítő korábbi válogatott középpályás amondó, Kleinheisler László nagy hibát követett volna el, ha fél év után lelép.

– Noha a jelenlegi Werder nem az érmekért harcol, mégiscsak Bundesliga-csapat, biztos háttérrel, családias hangulattal, nagyszerű szurkolótáborral – tette hozzá Lisztes. – Lacinak ki kell harcolnia a helyét az együttesben. Úgy vélem, a karrierje szempontjából sorsdöntő idény áll előtte…

Olvasói sztorik