Légiósok

Kádárra nem jó szívvel emlékeznek Newcastle-ben

„Még a Kádár-félék is szerepet kaptak 2009-10-ben”.

A Newcastle United meglepetésre kiesett a Premier League-ből a 2015-16-os szezon végén. A „szarkák” legutóbb 2009-10-ben járták meg a másodosztályt, de azonnal sikerült is visszajutniuk. Akkoriban náluk szerepelt a magyar válogatott jelenlegi balhátvédje, a még tinédzserkorú Kádár Tamás is.

A hat-hét évvel ezelőtti csapatra emlékezett most vissza a Newcastle legnagyobb szurkolói lapja, a The Mag. A 2009-10-es szezonban 13 meccsen 639 percet kapó Kádárról is esik említés, de nem túl pozitív felhanggal.

– A januári átigazolási szezonig a keret meglehetősen vékony volt, még ha minőségi játékosaink is voltak. Egy jó példa erre a Leicester elleni, évad eleji találkozó. Danny Simpson volt a középhátvéd, Joey Barton a bal szélen, Nile Ranger pedig egyedüli ékként játszott. Még a Kádár Tamás-félék is szerephez jutottak. Chris Hughtonnak egyértelműen nem volt elég opciója a hátsó alakzatban – vélekedett Jack Lacey-Hatton, a cikk szerzője.

Az írásban egyébként 30% esélyt adnak a Newcastle-nek a Championship megnyerésére és 50%-ot a feljutásra, míg Rafa Benítezt a klub legjobb edzőjének tartják Sir Bobby Robson óta, aki 1999 és 2004 között vezette az északkelet-angliai csapatot.

Olvasói sztorik