Légiósok

Gulácsi hibátlan volt, Kalmár gólpasszt adott a Lipcsében

Légióskörkép: Szalaiék meccsét vihar szakította félbe; Dzsudzsák fél órát kapott.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német élvonalba frissen feljutott RB Leipzig a másodosztályú újonc Würzburger Kickersszel játszott edzőmeccset szerda délután. A lipcseiek kapujában ezúttal is Gulácsi Péter kezdett. A magyar kapus ismét egy félidőt kapott a bizonyításra, a szünetben, 1-0-s vezetésnél cserélték le. A második játékrészben Kalmár Zsolt is lehetőséget kapott a csapatban, a teljes félidőt végigjátszotta – együttesük végül 2-0-ra nyert úgy, hogy a második gólnál Kalmár adta gólpasszt, szögletből. Az ellenfélnél Nagy Dániel a 68. perctől volt a pályán.

Szalai Ádám a szünetben állt be csapata, a szintén német élvonalbeli Hoffenheim felkészülési mérkőzésén, de nem sok időt tölthetett a pályán: az 54. percben sűrű villámlások közepette csapott le a vihar a Besiktas elleni találkozóra, így a játékvezető a rövid szünetet követően úgy döntött, 0-0-nál lefújja a meccset.

A török Bursaspor 2-1-es sikert aratott az osztrák Vorwarts Steyr elleni ausztriai edzőmeccsén. A törökök magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs a 63. percben állt be csereként – ekkor még 1-1 volt az állás.

Nikolics Nemanja ismét góllal segítette csapatát, a Legia Warszawát a Bajnokok Ligájában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik